Kürşad Tüzmen Batık Savaş Gemisine Dalış Yaptı - Son Dakika
Güncel

Kürşad Tüzmen Batık Savaş Gemisine Dalış Yaptı

Kürşad Tüzmen Batık Savaş Gemisine Dalış Yaptı

Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Antalya Yat Limanı'nın 1 km açığında, İkinci Dünya Savaşı sırasında batırılan 'San Didier' adlı Fransız savaş gemisine dalış yaptı.

06.05.2012 15:04

Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Antalya Yat Limanı'nın 1 km açığında, İkinci Dünya Savaşı sırasında batırılan 'San Didier' adlı Fransız savaş gemisine dalış yaptı.

Deniz Polisi ile birlikte dalış yapan Tüzmen, yaklaşık yarım saat deniz dibinde kaldı. Batıktan elinde 3 olta ile çıkan Kürşad Tüzmen, kendisini görüntüleyen gazetecilere oltaların özelliklerinden bahsetti. Bu sırada ayağı kayan Tüzmen, düşme tehlikesi geçirdi. Tüzmen, mürekkep balığına birebir benzetilen oltalarla 2 kilo ağırlığında balıkların tutulduğuna dikkat çekti.

Dalgıç kıyafetleriyle gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kürşad Tüzmen, "Antalya yat limanı bizim en önemli bölgelerimizden birisidir. Bugün burada yaklaşık 30 metreye daldık. Fransız savaş gemisinin içinde hala bombalar, fişekler, eski pistoller duruyor. Alınmayan kısımlar balık yuvası olmuş durumda. En son 2 yıl önce aynı yerde daldık. Burası son derece güzel bir mevki" diye konuştu.

Antalya'nın turizm gelirlerinin, diğer tüm sektörlerin üzerinde yer almaya başladığına dikkat çeken Tüzmen, "Antalya turizm beldeleri arasında yerini en önde hakkıyla aldı. Aynı şeylerin Mersin için de olmasını diliyoruz. Mersin'deki yatak kapasitesinin ancak 20-30 sene sonra Antalya'yı yakalabileceğini düşünüyorum, ama şu anda çalışmaları başlattık" dedi.

UZMAN ER VE ERBAŞLARIN DURUMU

Uzman er ve erbaşların özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini anlatan Tüzmen, bu konuda şunları söyledi:

"Ben 58, 59 ve 60'ncı hükümetlerde uzman jandarmaların durumunu hükümete getirmeye çalıştım. Kanun çıkartmaya çalıştım, ama başarılı olamadım. Bu arkadaşlar, şerefsizlere karşı ülke güvenliğini sağlamaya çalışıyorlar. Emekliliklerinde ise bin 200 TL maaş alıyorlar. Onunla geçinecekler. Dolayısıyla özlük haklarının en iyi şekilde bu arkadaşlarımıza verilmesi gerekir. Dün triatlondaki madalyayı da onların şerefine, onuruna aldım."

TEK VATAN, TEK DEVLET, TEK MİLLET VAR

Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ın da eski bir arkadaşı olduğunu hatırlatan Kürşad Tüzmen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kendisi ile Gaziantep'te, öncesinde gümrüklerde beraber operasyon yapma özelliğimizi koruyarak bugünlere geldik. Kendisini kutluyorum. Dün de burada başarılı bir operasyona imza attı. Dalgıç arkadaşlarla, polisimizle, askerimizle, bu ülkenin ay yıldızlı bayrağını, Türk bayrağını en iyi noktalara taşımaya devam edeceğiz. Bu ülkenin bir tek vatanı var. Bu vatan bizim. Bir tek devleti var. Baktığınız zaman Türk devleti. O da bizim. Tek vatan, tek devlet, tek millet var. Bu milletin adı da Türk Milleti. Kökenimiz farklı olabilir, ama sonuçta hepimiz Türk milletiyiz. Bunu da kimse unutmasın." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kürşad Tüzmen Batık Savaş Gemisine Dalış Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement