Kurumsal Dönüşüm Projesi Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Kurumsal Dönüşüm Projesi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kurumsal Dönüşüm Projesi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Gebze'de, Ekonomi Bakanlığı destekli 'Kurumsal Dönüşüm Projesi' kapsamında 12 K modelini başarı ile uygulayan şirketler ödüllendirildi.

25.04.2013 16:26  Güncelleme: 10:11

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde Ekonomi Bakanlığı destekli 'Kurumsal Dönüşüm Projesi' kapsamında şirketlerin stratejik planlarının oluşturulmasından, ürün geliştirme altyapılarına, insan kaynakları yönetim süreçlerinden üretim verimliliklerinin iyileştirilmesini kapsayan 12 K modelini başarı ile uygulayan şirketler ödüllendirildi. Büyük Ölçekli Firma Kategorisinde Tekno Kauçuk Büyük Ödülü almaya hak kazandı.

Gebze'de Taşıt Araçları Yan Sanayi (TAYSAD) konferans salonunda gerçekleştirilen Ekonomi Bakanlığı destekli ve TAYSAD Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği işbirliğiyle yürütülen Kurumsal Dönüşüm Projesi ödül törenine, Ekonomi Bakanlığı'ndan İhracat Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Özutku ve TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, Toyota Türkiye CEO'su Orhan Özer ile ödül alan firmaların yönetim kurulu başkanları ve sanayiciler katıldı.

Her kurum özelinde şirketlerin stratejik planlarının oluşturulmasından, ürün geliştirme altyapılarına, insan kaynakları yönetim süreçlerinden üretim verimliliklerinin yalın üretim teknikleriyle iyileştirilmesine kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan 12 K Model'i tamamlayan şirketler, model kriterlerine göre 1000 puan üzerinden değerlendirildi. 12 K Model, Küresel Rekabet Yolunda Kurumsal Dönüşüm Projesi kapsamında her birimindeki işleyişi özenle takip edilen kurumların geliştirmesi gereken yönleri danışmanlık ve eğitim faaliyetleri ile desteklendi. Kriterleri tamamlayan firmalar bugün düzenlenen törenle ödüllendirildi.

TÜRKİYE'NİN REKABET GÜCÜNÜ ARTTIRMALIYIZ

TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, Türkiye'nin rekabet gücünün arttırılması gerektiğini söyleyerek konuşmasına söyle devam etti:

"Türkiye'nin rekabet gücü 144 ülke sıralamasında 43'üncü sırada. Bu sırada olmak iyi de ilk 5 de neden değiliz. Biz 2023 yılına kadar olan süreyi hızlı bir şekilde kullanmamız gerekir. İnovasyonda ise 55'inci sıradayız. Bunda da alt başlıklar da inovasyon kapasitesi, patent müracaatı ve bilim adamları konusunda 53'üncü sıraya yükseliyoruz. Üniversite ve sanayi işbirliğinde 81'inci sırada yer alıyoruz. Biz hem yatırım teşvikleri ile hem de ekonomi, sanayi bakanlığının sektörümüze sağladığı teşvikleri çok daha iyi kullanarak kurumlarımızı çok daha iyi noktalara getirmiş olacağız."

FİRMALAR KENDİLERİNİ DAHA GÜÇLÜ HİSSEDECEKLER

Gerçekleştiren projeye katılan firmaların küresel rekabette kendilerini çok daha güçlü hissedeceklerini söyleyen İnotek Genel Müdürü Hayati Çağlar, "Bugün 12K Model kriterleri baz alınarak değerlendirilen kurumların proje başlangıcında bulundukları noktadan şimdi geldikleri yere baktığımızda 'Büyük Ödül' ve 'Fark Yaratan Kurum' ödüllerini vermekten gurur duyuyoruz. Bu başarılı projede katkı sağlayan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Proje İzleme Ekibi başta olmak üzere TAYSAD ve katılımcı kurumlarımızı yürekten kutluyoruz. Türkiye'nin önde gelen danışmanlık kurumu olarak sizlerin de bildiği gibi daha önce 12K Model kriterlerinin ikincisi olan 12K İK Model'in lansmanını yapmıştık. Şimdi de kuruluşlarımızın beklediği ve ülkemiz için önemli olan diğer bir konuyla ilgili olan 12K Ar - Ge modelini ülkemiz şirketlerinin beğenisine sunmaya hazırlanıyoruz. Bu üç modelin kriterleri yardımıyla ülkemiz kuruluşlarının küresel rekabet şartlarında kendilerini çok daha güçlü hissedeceklerine inanıyoruz dedi.

ANAHTAR KELİME REKABET OLDU

Ekonomi Bakanlığı'ndan İhracat Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Özutku, "Sanayicimiz açısından 1980'li yıllarda kilit kelime ihracattı. 90'larda ise istikrar önem kazandı. 2000'li yıllarda ihracatın devamlılığı ve sürdürebilirlik kelimesi anahtar kelime oldu. 2010'lu yıllarda ise anahtar kelime rekabet oldu. Üretimde ve ticarette karlılık, ve ülke olarak iyiye gitmemiz için rekabet şart. 2023 hedefleri ile 500 milyar dolar ihracat hedefleyen Türkiye ekonomisi aynı zamanda 25 bin dolarda kişi başı milli gelir hedefliyor. Hayal etmeden hiçbir yere ulaşamayız. Ama bizimki hayal değil ulaşılabilir rakamlar. Türkiye ekonomisinin büyümesi bunun göstergesidir" diye konuştu.

SEKTÖRÜN YILDIZLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Düzenlenen törende Küçük Ölçekli Firma Kategorisinde, KORMAS Elektrikli Motor Büyük Ödüle layık görüldü. ECS Elektrik Enjeksiyon ve Kablo Sistemleri ise Fark Yaratan Firma ödülünü aldı. Büyük Ölçekli Firma Kategorisinde ise TEKNO Kauçuk Büyük Ödüle, ve ESTAŞ Eksantrik Özel Ödüle layık görüldü. Proje Dışı Firma Kategorisinde ise En iyi Üretim Yönetim Sistemi Ödülü İnci Akü'ye gitti.

Büyük ölçekli firma kategorisinde büyük ödüle layık görülen Tekno Kauçuk A.Ş firmasının ödülünü İcra Kurulu üyesi Cihan Cengiz, Küçük ölçekli firma kategorisinde büyük ödülü ise Kormas Elektrikli Motor LTD. ŞTİ adına fabrika müdürü Sedat Güney'e ödüllerini Ekonomi Bakanlığı'ndan İhracat Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Özutku verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurumsal Dönüşüm Projesi Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement