Kybele 2013'te Atilla Sertel'e Ödül - Son Dakika
Güncel

Kybele 2013'te Atilla Sertel'e Ödül

Kybele 2013\'te Atilla Sertel\'e Ödül

Atilla Sertel, Spor dalında ise Fenerbahçe'nin eski kalecisi Toni Schumacher ödül alan isimler arasında yer aldı.

29.04.2013 15:26  Güncelleme: 16:48

Türk Alman Dostluk Federasyon'nun (DTF) Kybele "dostluk ödülleri" 8 ayrı dalda, Bavyera Eyalet Parlamentosu'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Münih'teki Bavyera Parlamentosu'nda düzenlenen ödül törenine Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş, Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Christian Ude, Bavyera Parlamentosu Başkan Vekili Thomas Schmitz Rode'nin yanı sıra ödül alanlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Ödül töreninde yönetim kurulunu da sahneye çağırarak bir konuşma yapan Alman Türk Dostluk Federasyonu Başkanı Cihan Sendan, "12 yıldan beri geleneksel hale getirdiğimiz bu ödül uygulamasında amaç, ırk, dil, din gözetilmeksizin, insanlığın hizmetinde olan ve bu doğrultuda güzel faaliyetlerde bulunan herkese bu ödülü layık görüyoruz" dedi.

32 kişiden oluşan jürinin 8 ayrı kategoride verdiği Kybele 2013 Ödülleri'nde Medya Ödülü Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel'e verilirken, Sertel ödülünü DTF Başkanı Cihan Sendan'ın elinden aldı. Kybele Kültür Ödülü'ne layık görülen Komedyen Hagen Rether'e ödülünü ise Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan takdim etti.

Ödül töreninde konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Türkiye'deki basın, ifade özgürlüğü ve tutuklu gazetecilere dikkat çekerek, "Benim için önemli ve anlamlı olan Kybele Medya Ödülü'nü; başta İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin saygın üyelerinden biri ve İzmir'den CHP milletvekili olarak seçilen ve dört yılı aşan süredir tutuklu olan çok sevgili arkadaşım, dostum, kardeşim Mustafa Balbay olmak üzere tüm tutuklu gazetecilere ve kalemini eğmeden, bükmeden 'gazetecilik' yapanlara ithaf ediyorum.

Bugün olduğu gibi dün de gazetecilik dışında hiçbir meslekle uğraşmadım ve bu mesleğe mensup olduğum için daima övündüm. Son yıllarda ülkemde yaşananlar nedeniyle üzgünüm. Türkiye'de bugün 70 gazeteci yazdıkları haberler nedeniyle terör başta olmak üzere çeşitli iddialarla hapis tutulmaya devam ediyor.

Son 4 yıl içerisinde 200'e yakın gazeteci hapse girdi. Gazeteciler hakkında açılmış dava sayısı ise 10 bin civarında. Basın özgürlüğünde 179 ülke arasında 154'üncü sıradayız" dedi.

Alman Türk Dostluk Federasyonu tarafından belirlenen ve çalışma dallarına göre verilen Kybele Ödülleri'ni alan isimler şunlar:

Politika: Almanya Başbakanı Angela Merkel

Medya: Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel

Eğitim: Robert Bosch Vakfı Yön. Kurulu Başkanı Dr. Ingrid Hamm

Spor: Eski Milli Kaleci ve FC Köln İkinci Başkanı Harald "Toni' Schumacher

Ekonomi: Sunexpress Yön. Kurulu Başkanı Paul Schweiger

Kültür: Kabaretist Hagen Rether

Destek: (Fördererpreis): Hans Kilger (Stern Ag İnvestment)

Onur Ödülü: Ali Kılıç (DTF Kurucusu ve Onur Üyesi)

Onur Ödülü: Metin Ercenk (DTF Kurucusu ve Onur Üyesi)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kybele 2013'te Atilla Sertel'e Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement