Kytg Başkanı Memiş.Otomobiller 1 Kasım ve 1 Nisan Tarihleri Arasında Mutlaka Kış Lastikleri... - Son Dakika
Güncel

Kytg Başkanı Memiş.Otomobiller 1 Kasım ve 1 Nisan Tarihleri Arasında Mutlaka Kış Lastikleri...

Kytg Başkanı Memiş.Otomobiller 1 Kasım ve 1 Nisan Tarihleri Arasında Mutlaka Kış Lastikleri...

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği (KTYG) Başkanı İhsan Memiş, Türkiye'de yolcu olarak gerek kent içi taşımacılığın ve gerekse şehirlerarası taşımacılığın yüzde 80'in otomobiller ile yapılmakta olduğunu belirterek, "Kazalarda"...

02.12.2013 09:44

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği (KTYG) Başkanı İhsan Memiş, Türkiye'de yolcu olarak gerek kent içi taşımacılığın ve gerekse şehirlerarası taşımacılığın yüzde 80'in otomobiller ile yapılmakta olduğunu belirterek, "Kazalarda ölenlerin sayısal durumuda otomobilleri göstermektedir. Bu nedenle büyük araçlardan önce otomobillerde 1 Kasım ve 1 Nisan tarihleri arasında mutlaka kış lastikleri takmalıdır" dedi.

-"KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI BAŞARILI ŞEKİLDE UYGULANMAKTA"-

Memiş, kış lastiği uygulamasının kamyon, otobüs, minibüs ve çekicilerde iki yıldan beri 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında başarılı bir şekilde uygulanmakta olduğunu belirtti.

Türkiye 4 mevsim yaşayan bir coğrafya bölgesine sahip olduğunu hatırlatan Memiş, "Kış ve yaz tüm araçlar batıdan doğuya ve kuzeyden güneye daima sefer yapmaktadır. Bu nedenle bilhassa kış aylarında yol tutuşu, fren mesafesine katkısı, virajlarda kaymayı önlemesi nedeniyle can ve mal güvenliğine büyük katkısı olmaktadır" dedi.

-"OTOMOBİLLER DİĞER ARAÇLARA GÖRE DAHA RİSK TAŞIMAKTA"-

Memiş, motorlu araçların yüzde 50'sinin otomobillerden oluştuğunu, otomobillerin gerek hız ve gerekse ağırlık bakımından diğer araçlara göre daha çok risk taşıdığını kaydetti. Türkiye'de yolcu olarak gerek kent içi taşımacılığın ve gerekse şehirlerarası taşımacılığın yüzde 80'in otomobiller ile yapılmakta olduğunu belirten Memiş şunları kaydetti:

"Kazalarda ölenlerin sayısal durumu da otomobilleri göstermektedir. Bu nedenle büyük araçlardan önce otomobillerde 1 Kasım ve 1Nisan tarihleri arasında mutlaka kış lastikleri takmalıdır.Buna ticari taksilerde dahildir.Böylece tamamen yolcu taşıyan otomobillerin kışın yağmurlu, karlı,buzlu zeminlerde daha çok güvenliği sağlanmış olacak ve buda can, mal kayıplarını azaltacaktır.Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığının can güvenliğini esas alarak tüm otomobiller de kış lastiği takma zorunluluğunu yönetmelik kapsamına alarak uygulamasını talep etmekteyiz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kytg Başkanı Memiş.Otomobiller 1 Kasım ve 1 Nisan Tarihleri Arasında Mutlaka Kış Lastikleri... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement