Lenf Kanseri Tuğba İyileşip Okula Dönmek İstiyor - Son Dakika
Güncel

Lenf Kanseri Tuğba İyileşip Okula Dönmek İstiyor

Lenf Kanseri Tuğba İyileşip Okula Dönmek İstiyor

İzmit'te lenf kanserine yakalanınca öğrenimine ara vermek zorunda kalan Tuğba Çetin'in ailesi, ilaç alamamaktan yakındı.

09.03.2013 11:17  Güncelleme: 11:24

İzmit'te geçen yıl lenf kanseri (Hodgkin lenfoma) yakalanınca öğrenimine ara vermek zorunda kalan lise öğrencisi 16 yaşındaki Tuğba Çetin'in ailesi, kızlarının tedavisinde kullandığı ilaçları alamamaktan yakındı.

Tüysüzler Mahallesi'nde oturan Osman-Zülbiye Çetin çiftinin 5 çocuğundan en büyüğü olan ve yaklaşık 1 yıl önce boyun ağrısı şikayeti ile gittikleri Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Lenf kanseri (Hodgkin Lenfoma) olduğu ortaya çıkan Tuğba Çetin, üzüntüden yıkıldı. Yaklaşık 1 yıl boyunca kemoterapi tedavisi gören Tuğba için yurt dışından gelen bazı pahalı ilaçları almakta güçlük çeken aile yetkililerin kendilerine sahip çıkmalarını istiyor.

İLAÇ MASRAFLARINI ÖDEYEMİYORUM

İzmit Kız Meslek Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi olan ve hastalığı nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kalan Tuğba Çetin'in babası Osman Çetin, uzun süreden bu yana işssiz olduğunu ve birkaç ay önce inşaatlarda sigortalı olarak çalışmaya başladığını, bu sayede bazı ilaçları alabildiğini belirterek şunları söyledi:

"İnşaatlarda her zaman iş bulamıyorum. Çocuğumun ilaç masrafları nedeniyle yaklaşık 10 bin liraya yakın borcum birikmişti. 350 TL kira ödüyorum ve 1 ay önce yeni bir iş buldum. Fakat aldığım maaş ile yurt dışından gelen bazı ilaçların parasını ödemekte güçlük çekiyorum. Yetkililerin bize sahip çıkmalarını istiyorum."

OKULA GİTMEK İSTİYORUM

Yakalandığı lenf kanseri nedeniyle tedavi gören ve bir yıldır okula gidemediğini söyleyen Tuğba Çetin, "Hastalandıktan sonra okula gitmememi söylediler. Hastane ile ev arasında gidip geldim. İlaç bedelleri çok yüksek oluduğu için babam bunu karşılayamıyor. Biran önce tedavimin tamamlanıp arkadaşlarım gibi okula gitmek istiyorum." - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lenf Kanseri Tuğba İyileşip Okula Dönmek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement