Letonyalı Genç Kız 1,5 Ayda Zeybek Oynamayı Öğrendi - Son Dakika
Güncel

Letonyalı Genç Kız 1,5 Ayda Zeybek Oynamayı Öğrendi

Letonyalı Genç Kız 1,5 Ayda Zeybek Oynamayı Öğrendi

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen 'Avrupa Gönüllü Hizmeti' projesi kapsamında Antalya'nın Alanya İlçesi'ne gelen Letonyalı 23 yaşındaki Kristine Konovalova, 1.5 aylık kurs sonunda zeybek oynamayı...

06.03.2012 13:59

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen 'Avrupa Gönüllü Hizmeti' projesi kapsamında Antalya'nın Alanya İlçesi'ne gelen Letonyalı 23 yaşındaki Kristine Konovalova, 1.5 aylık kurs sonunda zeybek oynamayı öğrendi.

Alanya Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın düzenlediği 'zeybek' kursuna katılan Kristine Konovalova, halk oyunları eğitmeni Ali Rıza Yıldız gözetiminde 1.5 ay kurs gördü. Halkla ilişkiler mezunu Konovalova, kurs süresince Alanya yöresine ait Hacı Bekri, Oba ve Hasbahçe zeybeği ile Ege yöresine ait Çökertme, Harmandalı ve Eklemedir Kocakonak adlı zeybek oyunlarını öğrendi. Kursu başarıyla tamamlayarak sertifikasını alan Kristine Konovalova, eğitmeni Ali Rıza Yıldız ile birlikte mini bir gösteri yaptı.

Proje kapsamında 6 ay Alanya'da kalacağını ve Türkçe kursuna devam ettiğini anlatan Konovalova, Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği 9 okulda 'Avrupa Gönüllü Hizmeti' projesinin öğrencilere tanıtılmasına da katkıda bulunuyor. Alanya Belediyesi'nin mayıs ayında düzenleyeceği 12'nci Uluslararası Turizm ve Sanat Şenliği'ne de katılacağını belirten Kristine Konovalova, "Bu şenliğe her yıl Alanya'nın bir kardeş şehrinin adı veriliyormuş. Bu yılki şenlik ise Alanya'da 'Letonya Yılı' olarak kutlanacak. Bu nedenle şenlik komitesinin çalışmalarına da katılıyorum" dedi.

Alanya'da yöresel oyunlar oynamanın kendisi için çok ilginç bir deneyim olduğuna değinen Konovalova, " Türkiye'de öğrendiğim zeybek oyunlarını ülkemde de oynamaya devam edeceğim. Bu benim için çok keyifli oldu" diye konuştu.

Konovalova, daha sonra Türkçe konuşarak kendisini tanıttı. Konovalova, "Türkiye'yi çok seviyorum ve burada olmaktan çok mutluyum. Alanya'yı ve zeybek oynamayı çok seviyorum" dedi. - Antalya/ Alanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Letonyalı Genç Kız 1,5 Ayda Zeybek Oynamayı Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement