Libya'da Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Libya'da Şiddet Olayları

Libya\'da Şiddet Olayları

Sirte kentinde iki aşiret arasında çıkan çatışmada 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı Derne kentinde bir albay, uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti

11.12.2013 19:50

Libya'nın Sirte kentinde iki aşiret arasında çıkan çatışmada 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirine açıklama yapan Sirte Yerel Konseyi Başkanı Abdulfettah Muhammed, Sirte kentinin Sekinetu'l- Ula bölgesinde El-Kazazife ve Misrata aşiretlerine mensup kişiler arasında başlayan sözlü atışmanın silahlı çatışmaya dönüştüğünü ve olayda 2 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını belirtti. Muhammed, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Ensaru'ş Şeria örgütünün, aşiretler arasındaki anlaşmazlıkların çözümünde olumlu bir rolü olduğunu ifade eden Muhammed, örgütün duruma müdahale etmesi ile gerginliğin sona erdiğini söyledi.

Derne kentinin Es-Sahil eş-Şarki semtinde de Gümrük Muhafızları Birimi'nde görevli Albay Abdulmunim Taceddin ed-Delal, evinin önünde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Delal, olay yerinde hayatını kaybetti.

Öte yandan kentin batısındaki Es-Seyyide Hatice semtinde seçim merkezi olarak kullanılan bir okula kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından bombalı saldırı düzenlendiği, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi. - Trablus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'da Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement