Libya'daki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Libya'daki Çatışmalar

Libya\'daki Çatışmalar

Emekli Tuğgeneral Hafter'e bağlı birliklere ait savaş uçakları, sahil kenti Derna'da silah ve mühimmat yüklü deniz aracını bombaladı.

20.06.2014 22:50

Libya'da darbe girişiminde bulunmakla suçlanan emekli Tuğgeneral Halife Hafter'e bağlı askeri birliklere ait savaş uçaklarının, sahil kenti Derna'da silah ve mühimmat yüklü deniz aracını bombaladığı bildirildi.

Hafter'e destek veren Hava Kuvvetleri Operasyon Komutanı Tuğgeneral Sakr el-Ceruşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Derne kentindeki Rasu'l Hilal Limanı'nda radikal gruplara silah ve mühimmat taşıyan 2 deniz taşıtının dur emrine uymadığı için hedef alındığını" belirtti.

Ceruşi, Rasu'l Hilal'in, El-Kaide örgütünden "Ensaru'ş-Şeria"ya silah ve mühimmat desteğininin ulaştırılması için kullanıldığını belirterek, yardımların kesilmesi için limanın kapatılması yönünde talimat verileceğini söyledi.

Emekli Tuğgeneral Hafter, çeşitli suçlamalarda bulunduğu Bingazi'deki hükümet yanlısı gruplara karşı "onur savaşı" başlattığını duyurmuş, ülkenin parlamentosu Milli Genel Kongre ve geçiş hükümeti, bu durumu "darbe girişimi" olarak tanımlamıştı. Arasında eski Başbakan Ali Zeydan'ın da bulunduğu çok sayıda siyasetçi ve üst düzey asker ise Hafter'i desteklediğini açıklamıştı. - Libya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'daki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement