Likya Yolu Maratonu Kıl Çadırda Başladı - Son Dakika
Güncel

Likya Yolu Maratonu Kıl Çadırda Başladı

Likya Yolu Maratonu Kıl Çadırda Başladı

Türkiye'nin ilk ultra maratonu olma özelliğine sahip 'Likya Yolu Ultra Maratonu', Kayaköy'de düzenlenen bilgilendirme toplantıysıyla başladı.

24.09.2011 18:36

Türkiye'nin ilk ultra maratonu olma özelliğine sahip 'Likya Yolu Ultra Maratonu', Kayaköy'de düzenlenen bilgilendirme toplantıysıyla başladı. Kıl çadırdaki toplantıda, maratona katılacak sporculara maratonun etapları hakkında bilgi verildi.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne bağlı Ölüdeniz Beldesi'nde başlayıp 2 Ekim'de Antalya'nın Phaselis Antik Kenti'nde son bulacak 'Likya Yolu Ulta Maratonu'nun 2'ncisi, Kayaköy'de kıl çadırlarda sporcuların da katılımıyla düzenlenen toplantıyla başladı. Toplantıya, maratonun koordinatörlüğünü yürüten Prof. Dr. Taner Damcı, Memorial Antalya Hastanesi Medikal Direktörü Dr. Sevim Suekinci, Gökşin Ilıcalı, maratona katılacak 40'a yakın sporcu, organizasyon çalışanları ve basın mensupları katıldı.

TARİHİ YERLER TANITALACAK

Dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen bu maratonlara katılan Likya Yolu Ultra Maratonu Proje Koordinatörü Prof. Dr. Taner Damcı, "Türkiye'nin ilk ultra maratonu Likya Yolu Ultra Maratonu'dur. Bu maratonun ülkemiz açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. İlkini geçen yıl yaptığımız organizasyonun ardından bu yıl daha deneyimli bir kadroyla Fethiye'deyiz. Ultra maratonlar dünyanın değişik ülkelerinde çok talep gören ve koşulan maratonlardır. Bizlerde ülkemizdeki ultra maratonun doğasına uygun bir rota belirleyerek tarihi Likya Yolu'nda koşularımızı yapacağız. 6 gün boyunca zorlu ve keyifli etaplar geçilecek" diye konuştu.

6 GÜNDE KOŞULACAK

Her gün bir etabı koşularak 6 günde tamamlanacak Likya Yolu Ultra Maratonu, birçok antik kentten geçecek rotası ile tarihi ve doğal güzelliklere sahip Likya Yolu'nu tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyor. 240 kilometrelik mesafeyi kapsayan maratonu tamamlayan sporcular 'Ultra Trial' yarışlarında Türkiye'yi temsil edecek. 2 Ekim'de Phaselis Antik Kenti'nde son bulacak olan ve Argos Kültür Sanat tarafından düzenlenen maratona, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bilim İlaç, Sırma Su, Memorial Sağlık Grubu, Adidas, Kutup Ayısı, Global Star, Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve AltYapı İşletme Birliği (GATAB), Tekirova Otelciler Birliği (TEKOB) ve Tekirova Belediyesi destek veriyor. - Muğla/ Fethiye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Likya Yolu Maratonu Kıl Çadırda Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement