Lindlar Halil İbrahim Camisi'ne Yeni İbadethane ve Lokal - Son Dakika
Güncel

Lindlar Halil İbrahim Camisi'ne Yeni İbadethane ve Lokal

Lindlar Halil İbrahim Camisi\'ne Yeni İbadethane ve Lokal

Almanya'nın Köln kenti yakınlarındaki Lindlar kasabasında Halil İbrahim Camisi'nin yeni ibadethanesi ile çay ocağı ve salonu hizmete açıldı.

14.03.2016 10:13

Almanya'nın Köln kenti yakınlarındaki Lindlar kasabasında Halil İbrahim Camisi'nin yeni ibadethanesi ile çay ocağı ve salonu hizmete açıldı. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği DİTİB'e bağlı cami bugüne kadar, yeni hizmete açılan binanın bodrum katında bulunuyordu. Ancak ibadethanenin ve sosyal bölümlerin yetersizliği nedeniyle, iki yıl önce boşalan üst katta tadilat yapıldı. Cemaatin çalışmalarıyla bir yılda biten tadilatın ardından camiye dönüştürülen yerin açılışına çok sayıda Türk ve Alman davetli katıldı. Açılış kurdelesini Lindlar Belediye Başkanı Dr. Georg Ludwig, Cami Derneği Başkanı Ali Yiğittekin ve Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin kesti. SADECE İBADET DEĞİL ETKİNLİKLER DE OLACAK

Lindlar Halil İbrahim Camisi Derneği Başkanı Ali Yiğittekin, Almanya'ya ilk geldikleri yıllarda yer sıkıntısından ötürü zor koşullarda ibadet ettiklerini söyledi. 1998 yılında ise şimdiki binayı satın alarak bodrum katını ibadethane olarak kullandıklarını anlatan Yiğittekin, "Şimdi ibadethane olarak açılışını yaptığımız yerde bir mağaza vardı. Oradan aldığımız kira ile binanın borcunu ödüyorduk. Mağaza iflas edip çıkınca yönetim olarak burayı cemaatin hizmetine açmaya karar verdik. 2015 yılı Ocak ayında tadilata başladık ve bir yılda bitirdik. Açılış için havaların biraz ısınmasını bekledik. Bina çok kötü durumdayd;ı her şeyi yeniden elden geçirdik. Lokal bölümünde çeşitli etkinlikler de yapıyoruz. Bodrum katı ise gençler ve kadınlara yönelik faaliyetler için kullanmaya devam edeceğiz. Sadece ibadet değil her yaş grubuna yönelik etkinliklerimiz olacak" diye konuştu.

Açılışta, binanın camiye dönüştürülmesinde emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi. - Aytaş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lindlar Halil İbrahim Camisi'ne Yeni İbadethane ve Lokal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement