Liseli Gençler Organ Bağışı İçin Söyledi - Son Dakika
Güncel

Liseli Gençler Organ Bağışı İçin Söyledi

Liseli Gençler Organ Bağışı İçin Söyledi

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, organize ettiği anlamlı bir organizasyonla liseli gençleri bir araya getirerek organ bağışı için farkındalık yarattı.

11.11.2013 12:43  Güncelleme: 12:41

Organ nakli konusunda toplumu bilgilendirme amacıyla farklı etkinliklere imza atan Sağlık Müdürlüğü, bu kez öğrenciler ve vatandaşları Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konserlerle buluşturdu.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nün organizasyonu ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Güzel Sanatlar Lisesi ve Erünal Sosyal Bilimler Lisesi tarafından Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda "Liseli Gençler Organ Bağışı İçin Söylüyor" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, öğrenciler tarafından çeşitli şarkılar seslendirildi. İl Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından oluşturulan standda organ nakilleri konusunda bilgiler verilirken aynı zamanda organ bağışları da kabul edildi. Organizasyona Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Türkiye'de 4. yüz nakli olan Turan Çolak da katılarak destek verdi.

Antalya İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, zaman zaman organ bağışı konusunda etkinlikler düzenlediklerin belirterek, bunları yapmaktaki amaçlarının organ naklinin farkındalığını oluşturmak olduğunu söyledi. Etkinliklerde, bağış yapılmasını sağlayarak, bir kişinin daha hayatının kurtarılmasına vesile olunduğunu ifade eden Bilgin, "Biliyorsunuz ki; bu hafta organ nakli haftasıl. Biz de bu önemli günlerde farklı organizasyonlarla bağış konusunda farkındalığı artırmayı amaçlıyoruz. Liseli gençlerimiz kendi müzik gruplarıyla organ nakli için söyleyecek. Görüyorum ki; vatandaşlarımızın ilgisi de bir hayli fazla. Bizler nakil sürecinin de her anlamda kurallara uygun olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Organ bekleyen bir sürü hastamızın canına can katmak istiyoruz. Tedavinin daha iyi ve hızlı olması, daha çok organ bekleyen kişilerin hayata tutunması anlamına geliyor" diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan da, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla düzenlen tüm etkinliklere destek verilmesi gerektiğini ifade etti. "Türkiye'de beyin ölümü sayısı artarken, bağış sayısı çok artmıyor" diye konuşan Prof. Dr. Özkan, bir yerlerde eksiklik olduğunu belirtti. Kafaların biraz değişmesi gerektiğinin altını çizen Özkan, "Bir altyapı var. Beyin ölümü anlaşılabiliyor, doku ve organ nakli yapılabiliyor. Sadece kafanın biraz değişmesi lazım. İnsanın nasıl miras bildirme hakkı varsa, bu mirası da bildirme hakkı var. Sonuçta bu da bir miras. Kendi organın sana ait" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda çok sayıda turist ve vatandaş tarafından ilgiyle takip edilen "Liseli Gençler Organ Bağışı İçin Söylüyor" organizasyonu akşam saatlerine kadar devam etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Liseli Gençler Organ Bağışı İçin Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement