Lisenin Spor Salonu, Çökme ve Çatlaklara Rağmen 1 Yıl Kullanılmış - Son Dakika
Güncel

Lisenin Spor Salonu, Çökme ve Çatlaklara Rağmen 1 Yıl Kullanılmış

Lisenin Spor Salonu, Çökme ve Çatlaklara Rağmen 1 Yıl Kullanılmış

Zonguldak'ta, altında maden ocakları ve mağara sistemlerinin bulunduğu Bahçelievler Mahallesi'ndeki Mehmet Çelikel Lisesi'ne ait spor salonunun, tabanındaki çökmeler ile duvarlarındaki çatlaklar fark edilmesine rağmen yaklaşık 1 yıl kullanılmaya...

26.03.2012 15:21

Zonguldak'ta, altında maden ocakları ve mağara sistemlerinin bulunduğu Bahçelievler Mahallesi'ndeki Mehmet Çelikel Lisesi'ne ait spor salonunun, tabanındaki çökmeler ile duvarlarındaki çatlaklar fark edilmesine rağmen yaklaşık 1 yıl kullanılmaya devam edildiği ortaya çıktı. Uzmanlar, okul müdürünün değişmesiyle geçen yıl kasım ayında kullanıma kapatılan salonun tehlike arz ettiği gerekçesiyle yıkılmasına karar verdi.

UZMANLAR 'YIKILSIN' DEDİ

Bu yazıdan 1 ay sonra yeni atanan okul müdürü Hasan Koca, inceleme sonucunu beklemeden salonu kullanıma kapattı. Bu sırada Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü uzmanlarının incelemesi de tamamlandı. 5 Mart 2012'de hazırlanan raporda, salonun kolonlarında oturmalar oluştuğu, tabanında ve duvarlarında çatlaklar meydana geldiği, uzay çatısında da ciddi bozulmalar saptandığı belirtildi. Salonun altında, mağara sistemlerine bağlı oluşan karstik boşlukların yer aldığı ifade edilen raporda, binanın mevcut durumuyla tehlike arz ettiği ve yıkılması gerektiği belirtildi.

OKUL MÜDÜRÜ: GÖREVE GELİR GELMEZ KAPATTIM

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 22 Mart'ta okula gönderdiği yazıda da salonun yıkılmasına karar verildiği belirtildi. Geçen yıl kasım ayında göreve başladığını hatırlatan okul müdürü Hasan Koca, göreve gelir gelmez salonu kullanıma kapatıp, durumuyla ilgili gerekli yazışmaları yaptıklarını söyledi. Koca, "İnceleme sonucunda çatlakların tehlikeli boyutta olduğu ve salonun kullanıma kapatılıp yıkılması gerektiği belirtildi. Şu anda salona kimseyi sokmuyoruz. Önümüzdeki günlerde salon yıkılacak. 550 öğrencimiz var. Ama salonumuz devre dışıdır. Çocuklarımızın bir an önce yeni bir salona kavuşmasını istiyoruz" dedi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Kutoğlu, altında maden ocakları bulunan Bahçelievler Mahallesi ve çevresinde 30 santimlik çökmeler saptadıklarını, bu bölgenin üzerindeki insanlarla birlikte 50 metre, 100 metre aşağıya çökebileceğini 10 gün önce açıklamıştı. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lisenin Spor Salonu, Çökme ve Çatlaklara Rağmen 1 Yıl Kullanılmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement