Lösev'den "Lösemiyle Yolculuk Projesi" - Son Dakika
Güncel

Lösev'den "Lösemiyle Yolculuk Projesi"

Lösev\'den "Lösemiyle Yolculuk Projesi"

Vakıf, lösemiye yeni yakalanan çocukların ailelerine, tedavi sürecinde destek olmak için ''Lösemiyle Yolculuk Projesi'' başlattı.

11.01.2014 15:30

LÖSEV, lösemiye yeni yakalanan çocukların ailelerine, tedavi sürecinde destek olmak için "Lösemiyle Yolculuk Projesi" başlattı.

Vakıf Genel Koordinatörü Hülya Ünver, LÖSEV Akıllı Çocuk Dünyası Merkezi'nde düzenlenen programla başlatılan proje hakkında, AA muhabirine bilgi verdi.

Türkiye genelinde pek çok çocuğa ve aileye kalıcı çözümler sunabilmek için çalıştıklarını söyledi.

Lösemiye yeni yakalanan çocukların ailelerine de destek vermek istediklerini ifade eden Ünver, "Bu amaçla ailelere tedavi süreci, deneyimlerimiz, birikimlerimiz hakkında bilgi vermek, yalnız olmadıklarını hissettirmek üzere sürdürülebilir bir projeyi hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

Çocuklarına lösemi teşhisi konan ailelerin bilgi sahibi olmadıkları için korktuklarını, büyük şok yaşadıklarını anlatan Ünver, hastalığı kabul etmediklerini, umutsuzluğa düştüklerini ve isyan ettiklerini ifade etti.

Bu nedenle hastalığın henüz başında iken ailelere yardımcı olmanının önemine işaret eden Ünver, proje kapsamında vakıf üyesi ailelere eğitim verileceğini, hastalık hakkında bilgi aktarılacağını, çocukların beslenmesi ve hijyenine dikkat etmeleri gereken hususlar üzerinde durulacağını kaydetti.

Ünver, "Lösemi tanısı alan ve en az 3 yıl sürecek yolculuklarında yaşamlarını tümüyle değiştiren bu hastalıkla mücadelelerinde ailenin tüm fertlerini daima güçlü kılmak, geleceğe dair umutlarını canlı tutmak çok önemli" dedi.

Eğitimlerin doktor ve hemşireler tarafından verildiğini belirten Ünver, bu projenin Ankara'dan sonra tüm Türkiye'deki merkezlerde yaygınlaştırılmasının planlandığını söyledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lösev'den 'Lösemiyle Yolculuk Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement