Maden Satranç Federasyonu Yönetim Kurulunda - Son Dakika
Güncel

Maden Satranç Federasyonu Yönetim Kurulunda

Maden Satranç Federasyonu Yönetim Kurulunda

Türkiye Satranç Federasyonu 2016 yılı Olağan Genel Kurulu 7 Kasım 2016 Pazartesi günü 152 delegenin katılımıyla Ankara Green Park Otel'de gerçekleşti.

09.11.2016 09:03  Güncelleme: 09:05

Türkiye Satranç Federasyonu Genel Kurulunda delege olarak yer alan Hasan Özer Gökmen, Seval Demirci Güccan'da hazır bulunurken Çorum Belediye Spor Kulübü Satranç Takımı Antrenörü Mesut Çetinoğlu'da genel kurulda delegeleri yalnız bırakmadı. Avukat Fatih Maden de yeni den oluşan yönetimde yer aldı.

İleride oluşturulacak kurullarda ilimizi temsil edecek satranç severlere de yer verilmesi bekleniyor.

Tulay'ın Genel Kurul delegelerine hitaben yaptğı konuşma şöyle:

"Bugün yeni bir başlangıç günü değerli arkadaşlar! Yenilenmenin, gelecek için güçlü adımlar atmanın yeni bir dönüm noktası. Türk satrancı için 4 yıldır sürdürdüğümüz bu anlamlı yolculuk, bugün sizlerden alacağımız güçle devam edecek. Bu sporun ruhunda ilerlemek var, gelişmek var! Nasıl olmasın ki...

Bu sporun aslında hayat olduğunu aktaran "Kaybettiğin bir oyundan öğrendiklerin, kazandığın bir oyundan öğrendiklerinden çok daha fazladır. İyi bir oyuncu olmadan önce yüzlerce defa yenilmelisin" diyen düşünür sporcularımız var bizim! "Savaşacaksanız 64 karede savaşın" diyerek barışa hamle yapan, kocaman yürekli sporcularımız var bizim! "Satranç tahtasında futbol, basketbol, voleybol oynuyorum ben, her şeyi yapabiliyorum, hayatım boyunca satrançtan vazgeçmeyeceğim" diyen, fiziki engellerini satrançla aşan savaşçı sporcularımız var bizim! Rüyasında bile "şah-mat" diye haykıran, disiplinli çalışmasıyla gencecik yaşında "büyükusta" olmuş Vahap gibi, Batuhan gibi, arkadaşlarına büyükusta hayali kurduran sporcularımız var bizim! Ülkemizin başına musallat olmuş terörün etkilediği yerlerde, okulları yanan ama "acaba satranç sınıfımıza bir şey olmuş mudur" diye dertlenen, satrançla hayata tutunmuş sporcularımız var bizim! İsimleri okuyamayacağımız kadar çok; gözleri ışık saçan, ülkemize anlamlı madalyalar getiren, heyecanımıza heyecan katan nice güzel sporcumuz var bizim.
İşte bu yürekli Türk gençleri, bize umut oldu, şevkimizi, enerjimizi artırdı. Güç verdiler onlar, ışık oldular. Ne varsa onlarda vardı, onlara ne yapsak azdı. Bu satranç ordusu büyüdükçe Türk satrancı, Türk sporu ve Türkiye kazanıyordu... Çalışmak, üretmek; bu camiaya borcumuzdu, sorumluluğumuzdu. Heyecanları büyüttük 4 yılda... Hedefleri de... Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Tek bir şeye ihtiyacımız vardı; çalışkan olmak"! Çalıştık... Hem de çok çalıştık...Neler, neler sığdırdık bu 4 yıla... Dile kolay tam bin 463 koca gün. Türk satrancının büyük hayallerinin, hedeflerinin peşinden koştuk. Doğudan batıya herkesi ortak bir dilde buluşturduk. Hep daha iyi, hep daha ileri... Uzakları yakın kıldık. Türkiye'nin 81 ilinde satranç rüzgarı estirdik. Satranç sevdalıları ile el ele gönül gönüle verdik. Sporcularımız, antrenörlerimiz, hakemlerimiz, il temsilcilerimiz, kulüplerimiz, çalışanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz, ailelerimiz, sponsorlarımız ve satranç dostlarımızla bu sevgiyi ve sevdayı büyüttük. Çünkü bu yol; aynı zamanda satranç sporunun değerlerini hayatın her alanına taşımaktı. Çünkü bu yol; aynı zamanda bu ülkede analitik düşünen, stratejik bakış açısına sahip, çalışkan, vizyoner, başarılı, öz güveni yüksek, Türkiye'nin geleceğine imza atacak nesiller oluşturulmasına aracılık etme yoluydu! Aklımız da yüreğimizde hep satranç oldu ve hep doğru hamleler için çaba harcadık. Son yıllarda çok güzel gelişmelere, başarılara aracılık ettik. Arada hatalarımız da oldu elbette... Ancak sizlerin hoşgörülü yaklaşımınız ve desteğinizle bunların da üstesinden geldik.
Gurur dolu şampiyonluklar, madalyalar getirdik ülkemize...Dünya, Avrupa, Olimpiyat, açık turnuvalar ve diğerleri...Bazen bir şampiyonadaki tüm madalya ve kupaların neredeyse yarısını topladı çocuklarımız. "Türkiye'ye madalya yağmuru", "satranççıların büyük başarısı" gibi başlıklar süsledi medyayı. Hep daha canlı, hep daha azimli, hep daha mücadeleci olduk. Yurdun her köşesinde sayısız ulusal ve uluslararası turnuva, katılımcı sayısında rekor kıran organizasyonlar, sokaklara, parklara taşınan heyecanlar, Türkiye'nin satranç ülkesi olma yolunda ne büyük adımlar attığını da ortaya koydu. Televizyonlardan gazetelere, sosyal medyaya satrancın başarılarının konuşulduğu, özlediğimiz günlere kavuştuk. Politikadan sanat dünyasına, iş dünyasından üniversitelere kadar ilgi katlanarak büyüdü, büyüdü...

Tulay'ın konuşmasının ardından oylamaya geçildi. Oylamaya katılan 152 delegenin 134'ünün geçerli oyu ile Gülkız Tulay, ikinci kez Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı oldu. Tulay Başkanlığındaki Yönetim Kurulu ise; Prof. Dr. Yusuf Doğruer, Aşkın Keleş, H. Hilmi Darı, İslam Yücel, Ayşe Kardaş, WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, Ahmet Haznedaroğlu, Dr. Muammer Yıldız, Fatih Maden, Ömer Asım Ötegen, Özgür Solakoğlu, Onur Girdap, Sultan Daban ve Ulaş Demirci'den oluştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Maden Satranç Federasyonu Yönetim Kurulunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement