Mahkemede Kürtçe Savunmaya İzin - Son Dakika
Güncel

Mahkemede Kürtçe Savunmaya İzin

Mahkemede Kürtçe Savunmaya İzin

Diyarbakır'da görülen KCK/TM ana davasında Kürtçe savunmaya izin verildi.

25.01.2013 14:18  Güncelleme: 14:20

Anadilde savunma ile ilgili tasarının TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından Diyarbakır'da görülen KCK/TM ana davasında Kürtçe savunmaya izin verildi. Batman eski belediye başkanı Nejdet Atalay, bugün savunmasını Kürtçe yaptı. Kürtçe savunmanın özetlenmesini isteyen mahkeme başkanı ve avukatlar arasında tartışma yaşanırken, Atalay'ın tercümanlığını ise avukatı yaptı.

Diyarbakır'da görülen KCK/TM ana davasında tutuklu 108'i tutuklu 175 sanığın yargılanmasına Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Anadilde savunma ile ilgili tasarının Meclis'te kabul edilmesinin ardından duruşma salonunda da bir ilk yaşandı. Batman eski belediye başkanı Nejdet Atalay savunmasını Kürtçe yaptı. Atalay'ın Kürtçe savunması tümüyle kayıt altına alınırken, yasa tasarısı Resmi Gazete'de yer almadığı için Atalay'ın tercümanlığını avukatı Mustafa Yıldız yaptı.

SÜRE KISITLAMASINA TEPKİ

Kürtçe savunma sırasında mahkeme başkanı ile sanık avukatlarından Diyarbakır Barosu eski başkanı Mehmet Emin Aktar arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Mahkeme başkanı, Kürtçe savunma yapan Nejdet Atalay'dan savunmasını özet halinde geçmesini isterken, Aktar buna karşı çıktı. Emin Aktar, müvekkilinin 3 yıldan sonra ilk defa ana dilinde savunma yapacağını ve burada süre kısıtlamasının olmaması gerektiğini belirterek, duruşmanın anadilde savunma yasa tasarısının Resmi Gazete'de yayımlanması sonrasına ertelenmesini talep etti. Mahkeme başkanı ise bunun yasalaşmadığını, bu konuyu dava başlarken sanıklar ile konuştuklarını söyledi. Mahkeme, duruşmayı öğleden sonra başlamak üzere ara verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahkemede Kürtçe Savunmaya İzin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement