Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri Yoğun Yağış Nedeniyle Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri Yoğun Yağış Nedeniyle Ertelendi

Manavgat Belediyesi'nin düzenlediği 11. Yağlı Pehlivan Güreşleri, yoğun yağış sebebiyle ilk gününde ertelendi.

11.05.2024 17:27  Güncelleme: 18:26

(ANTALYA) - Manavgat Belediyesi'nin düzenlediği 11. Yağlı Pehlivan Güreşleri, ilk gününde yoğun yağış nedeniyle ertelendi.

'Akdeniz'in Kırkpınar'ı olarak adlandırılan Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri, Ilıca Er Meydanı'nda başladı. Minik1, Minik2, Teşvik1, Teşvik2, Tozkoparan ve Küçük Orta küçük boy gruplarında sabah saat 9.00'da başlayan güreşler, yoğun yağış sebebiyle 10.30'da durduruldu. Güreşler, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş'in ortak kararı ile ertelendi.

74'ü başpehlivan olmak üzere, tüm boylarda toplam 2 bin 83 güreşçinin mücadele edeceği müsabakalar, 12-13 Mayıs'ta devam edecek.

"SPORCULARIMIZIN SAĞLIĞINI DÜŞÜNEREK BU KARARI ALDIK"

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu (TGGF) Başkanı İbrahim Türkiş, Manavgat'ta muhteşem bir organizasyon olduğunu ancak sporcu sağlığını düşünerek güreşleri erteleme kararı aldıklarını söyledi. Başkan Türkiş, şöyle konuştu:

"Manavgat geçen sene olağanüstü güzel bir misafirperverlik örneği gösterdi. Bir de eleme güreşlerinden dolayı ekstra bir ilgi var. Manavgat'ta tarihi bir katılımı yakaladık. 2 binin üzerinde sporcumuz kaydoldu. Sayın Başkanım 6 bin kişiye ev sahipliği yapıyor. Biz bazı kararları daha erken alabilirdik ama konaklamayla ilgili tedbirli olmak zorundaydık. Başkanım sağ olsun, kendisine şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'nin başka hiçbir yerinde böyle bir imkan oluşmadı şimdiye kadar. Muhteşem bir ortam vardı. Başkanımız ve ekibi çok iyi bir işe imza attılar ama sabahın erken saatlerinden bu yana çok şiddetli bir yağış var. İlk tedbir olarak Büyük Orta, Başaltı ve Baş boylarını yarına almıştık. Saha çok ağırlaştığı için ve çocuklarımızın da sağlığını düşünerek bu kararı aldık. Şu an hava açtı ancak sakatlığa sebep olabilecek bir zemin var. Yarına kadar zemin toparlansın diye istişare halinde bir karar aldık. İnşallah yarın devam edeceğiz, pazartesi gece itibarıyla da bitireceğiz."

"HERKESİ BEKLİYORUZ"

Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ise pazar günü herkesi güreşlere beklediğini kaydetti. Başkan Kara, "Sabahtan bu yana nasıl toplayabiliriz, nasıl düzenleyebiliriz diye uğraşıyoruz. Güreş severlerin beklentisini karşılamak için hazırlık yaptık. Minik çocuklarımızın sabah üşüdüklerini görünce tarihi ötelemeye karar verdik. Başkanımızla sürekli istişare halindeydik. Başpehlivanlarımızın da fikirlerini aldık. Yarın kaldığımız yerden devam edeceğiz. Dünyayı burada ağırlayan Manavgat turizm sektörü olarak, bir gün daha antrenörlerimizi, pehlivanlarımızı, basın mensuplarımızı ağırlayacağız. Birlikte başaracağız. Sahamız güzel, drenajı yeterli. Her şeyde bir hayır vardır. İzleyicisiz, seyircisiz güreş olmaz diyoruz. Güreşin içinden gelmiş birisi olarak, bir Yörük çocuğu olarak çıtayı daha da yükselteceğiz. Yarın herkesi bekliyoruz" dedi.

Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri Yoğun Yağış Nedeniyle Ertelendi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri Yoğun Yağış Nedeniyle Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement