Manisa'da Gönül Elçileri Bereket Ormanı Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Gönül Elçileri Bereket Ormanı Kuruldu

Manisa\'da Gönül Elçileri Bereket Ormanı Kuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi çerçevesinde Manisa'da 15 dekarlık alanda Gönül Elçileri Bereket Ormanı oluşturuldu.

26.03.2015 14:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi çerçevesinde Manisa'da 15 dekarlık alanda Gönül Elçileri Bereket Ormanı oluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından koruyucu aile sayısını artırmak için başlatılan Gönül Elçileri projesi çerçevesinde 21 - 26 Mart Orman Haftası sebebiyle Manisa'da Gönül Elçileri Bereket Ormanı oluşturuldu. Manisa Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) arazisinin karşısındaki 15 dekarlık alan üzerindeki alanda oluşturulan Bereket Ormanı'ndaki ağaç dikim törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Halil Memiş, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak, daire müdürleri, öğrenciler, Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar, koruyucu aileler, yaşlılar ile gaziler katıldı. Törende konuşan Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak, Bereket Ormanı adı altında 15 dekarlık alan üzerine toplam 1000 adet fidan dikildiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi'nin amacının toplumda korucuyu aile bilincini artırmak olduğunu söyleyen Vali Erdoğan Bektaş, "Bu proje çerçevesinde bir dizi etkinlikler yapıldı. Daha önceden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün pasif bir görev olarak baktığı koruyucu aile görevi bu projeden sonra çok büyük ivme kazandı. Birçok çocuğumuz proje çerçevesinde koruyucu ailelerimizle buluştu. Çocuklarımızın ailelerle buluşması her şeyden daha önemli. En kötü aile ortamı en iyi kurum ortamından daha iyidir. Çocuklarımız için kötü değil iyi aile ortamları oluşturmaya çalışıyoruz. Sonuçlardan da mutluyuz" diye konuştu.

Gönül Elçileri Projesi çerçevesinde tüm illerde olduğu gibi Manisa'da da Bereket Ormanı oluşturulduğunu söyleyen Vali Bektaş, bu çalışma ile çocuklara fidan dikme bilincini de aşıladıklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Vali Bektaş çocuklarla birlikte alana fidan dikti. Törene katılan herkes alana birer adet fidan dikimi yaptı. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Gönül Elçileri Bereket Ormanı Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement