Manisa'nın Atatürk Kent Parkı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Manisa'nın Atatürk Kent Parkı Açıldı

Manisa\'nın Atatürk Kent Parkı Açıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük projelerinden 170 dönümlük Atatürk Kent Parkı, görkemli bir törenle açıldı.

04.04.2015 11:37

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük projelerinden 170 dönümlük Atatürk Kent Parkı, görkemli bir törenle açıldı. Manisalıların yeni yaşam merkezini hazırladıklarını söyleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, "Manisalılara da böyle bir yer yakışırdı. Çünkü Manisalı her şeyin en güzeline layık" dedi.

Yaklaşık 20 milyon TL'ye mal olan Atatürk Kent Parkı'nın açılış törenine, kent merkezinin yanı sıra 15 farklı ilçede yaşayanlar katılım gösterdi. Törene, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP AR-GE'den Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Medya, Halkla İlişkiler ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, MOSB Başkanı Cemal Sait Türek, MTSO Başkanı Adnan Erbil, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, MESOB Başkanı Hasan Geriter, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Cengiz Ergün, Manisalıların rüyasını gerçeğe dönüştürmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, kentin en büyük, en donanımlı parkının açılışını yaptıklarını ifade etti. Başkan Ergün, göreve geldikleri günden bu yana kentin sorunlarını cesaretle ele aldıklarını belirterek, çöp, atık su arıtma, imar gibi büyük sorunlara dikkat çekti. 19 milyon 500 bin liralık bir yatırımla hayata geçirilen Atatürk Kent Parkı hakkında bilgi veren Başkan Ergün, 170 bin metrekare üzerine kurulu dev eserin Manisa'nın yeni yaşam alanı olacağını söyledi. Başkan Ergün, "Manisalılara da böyle bir yer yakışırdı. Çünkü Manisalı her şeyin en güzeline layık. Atatürk Kent Parkımızda 60 bin metrekaresi çim olmak üzere, toplam 80 bin metrekarelik yeşil alan düzenlemesi bulunuyor. Ayrıca 11 bin metrekarelik alanda peyzaj objeleri ile görsel uygulamalar yer alıyor. Öte yandan 4 bin 500 metrekarelik çiçek gösteri alanlarının bulunduğu Kent Park içerisinde 102 tür ve 54 bin 500 adet ağaçla çalı grubu bitki bulunuyor. Yine alan içerisinde yer alan Safran Çayı'nın 1 kilometrelik kısmı, rekreasyon alanına uygun olarak ıslah edildi" dedi.

Projede her detayın düşünüldüğünü kaydeden Başkan Ergün, "Projemizde 650 metrekarelik kafe-restoran binası, 250 metrekare idari bina, büfeler, 110 metrekare giriş kontrol binası, 7 güvenlik kulübesi, 500 metrekare çocuk oyun atölyeleri bulunuyor. Manisalıların spor yapabileceği tesislerin de bulunduğu alanımızda; spor tesisimiz 300 metrekare ve soyunma giyinme bölümlerinden oluşuyor. Suni çim futbol sahası, 2 basketbol sahası, tenis kortu, kaykay pisti, mini golf sahası ve kızak pisti, 1 kilometre bisiklet yolu, 2 kilometre koşu yolu, çok amaçlı etkinlik alanı, anfi tiyatro alanı, farklı yaş gruplarına yönelik çocuk oyun alanları, fitness salonları bulunmakta" diye konuştu.

"ESERE ULU ÖNDERİMİZİN İSMİNİ VERDİK"

Manisa'ya çok yakışan rüya projeye Atatürk Kent Parkı ismini verdiklerini dile getiren Başkan Ergün, "Milletimizin imkanlarıyla hep birlikte ürettiğimiz bu güzide esere Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün adını verdik. Bu vesileyle başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Törende konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise, "Bu büyük eserin mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz. Manisa için 'Manisa'da çalışılır, İzmir'de yaşanılır' deniyor. Manisalılar birlik olarak böyle güzel eserleri de bir bir hizmete sokarak 'İzmirde yaşanılır sözünü Manisa'da yaşanılır hale getirmeliler" dedi.

Kurdelenin kesilmesinden sonra Atatürk Kent Parkı gezildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün suni kızak pistinde kızakla kaydı. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'nın Atatürk Kent Parkı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement