Mazlum-Der: Yüksekova'daki Ölümler Bizi Kaygılandırıyor - Son Dakika
Güncel

Mazlum-Der: Yüksekova'daki Ölümler Bizi Kaygılandırıyor

Mazlum-Der: Yüksekova\'daki Ölümler Bizi Kaygılandırıyor

Mazlum-der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen,bir süre önce Yüksekova'da 60 yaşındaki İrfan Atsız'ın silahlı saldırıda öldürülmesini kınadıklarını belirtti.

15.11.2014 14:20  Güncelleme: 15:25

Mazlum-der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen,bir süre önce Yüksekova'da dindar kimliği ile tanınan 60 yaşındaki İrfan Atsız'ın silahlı saldırıda öldürülmesini kınadıklarını belirterek, ilçedeki ölümlerin kendilerini kaygılandırdığını söyledi.

Mazlum-Der Hakkari Şubesi Başkanı Şen, son dönemlerde cereyan eden olayların toplum üzerinde oluşturduğu gerilim ve korku karşısında derin bir kaygı ve üzüntü içerisinde olduklarını belirterek, "Yüksekova'da yaşayan ve dindar kimliğiyle tanınan 60 yaşındaki Hacı İrfan Atsız'ın evinin önünde kimliği bilinmeyen maskeli kimselerce ensesine kurşun sıkılarak öldürülmesi olayıyla ilgili Yüksekova'ya gittik. Yetkililerle, STK'larla ailesiyle ve komşularıyla çeşitli görüşmelerde bulunduk. Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Hacı İrfan Atsız'ın kendi halinde biri olduğu, dini inancında sağlam ve samimi bir kişiliğe sahip olduğu, bugüne kadar hiçbir kimseye herhangi bir zararının dokunmadığı, hiçbir kimseyle herhangi bir husumetinin ve borcunun olmadığı, çevresi tarafından sevilen ve sayılan bir sima olduğunu öğrendik. Taziyede gördüğümüz kadarıyla Yüksekova halkı çok ciddi bir kalabalık ve yoğunlukla cenazeyi sahiplenmiş, olayı tasvip etmemiş merhum Hacı irfan Atsız'a sahip çıktığını göstermiştir"dedi.

Dini değerlere ve dindar şahsiyetlere yönelik gerçekleştirilen saldırıların kabul edilebilir bir yanının olmadığını da belirten Şen, "Bu üzücü hadiselerin bir daha vuku bulmaması için başta devlet yetkililerine ve siyasi aktörlere sesleniyoruz. Yaşanan bu üzücü olayların derhal önüne geçilmeli, karanlıkta kalan kısımları tüm yönleriyle aydınlatılmalı ve toplumda normalleşme sağlanmalıdır. Aksi takdirde toplumda yaratılmaya çalışılan korku ve sindirme çabaları toplumu 90'lı yıllara geri götürecek ve telafisi mümkün olmayan yıkım ve kaosa sebebiyet verecektir. Bu elim hadiseyi nefretle kınıyor ve merhumun ailesine Allah'tan sabır diliyoruz"dedi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mazlum-Der: Yüksekova'daki Ölümler Bizi Kaygılandırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement