MEB'den deprem bölgesindeki öğrenciler için yeni karar: İsteyen pansiyonlara ücretsiz yerleştirilecek - Son Dakika
Güncel

MEB'den deprem bölgesindeki öğrenciler için yeni karar: İsteyen pansiyonlara ücretsiz yerleştirilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, deprem nedeniyle Olağanüstü Hal ilan edilen illerdeki ortaokul ve lise kademelerindeki öğrenciler ile ilgili bir karar aldı. Bakan Mahmut Özer, öğrencilerin istemeleri halinde, ülke genelindeki okul pansiyonlarına doğrudan parasız yatılı olarak yerleştirilebilmelerine karar verdiklerini belirtti.

17.02.2023 20:05  Güncelleme: 00:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde öğrenim gören öğrencilerin tercihleri doğrultusunda ülke genelinde okullara nakillerinin sağlanmasına ilişkin karar alındığını hatırlattı.

OHAL BÖLGESİNDE YENİ UYGULAMA HAYATA GEÇİYOR

İlgili mevzuat çerçevesinde, deprem felaketi nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerdeki öğrencilerin istemeleri halinde "parasız yatılı olarak" okul pansiyonlarına doğrudan yerleştirilmelerinin planlandığını bildiren Özer, bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği'nin "parasız yatılılığa doğrudan yerleştirme" başlıklı ilgili maddede "doğal afet ve savaş gibi olağanüstü durumlar nedeniyle korunmaya muhtaç duruma düşen öğrenciler. ... durumlarına uygun ortaöğretim kurumlarına parasız yatılı olarak yerleştirilir." hükmünün, bu planlamayı hayata geçirmeye imkan verdiğini belirtti.

OKUL PANSİYONLARINDA ÜCRETSİZ KALABİLECEKLER

Bakan Özer, "6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerdeki ortaokul ve lise kademesindeki öğrencilerimiz, istemeleri halinde ülke genelindeki okul pansiyonlarına doğrudan parasız yatılı olarak yerleştirilebilecek." bilgisini paylaştı.

BAŞVURULAR OKULA VEYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNE YAPILABİLECEK

Mahmut Özer, okulun pansiyon kontenjanı varsa okula müracaat edileceğini, okulun pansiyonunda yer yoksa il ilçe bursluluk ve parasız yatılılık komisyonuna müracaat edip komisyonun uygun bir pansiyona yerleştireceğini belirtti.

MEB\'den deprem bölgesindeki öğrenciler için yeni karar: İsteyen pansiyonlara ücretsiz yerleştirilecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MEB'den deprem bölgesindeki öğrenciler için yeni karar: İsteyen pansiyonlara ücretsiz yerleştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Semih Yetkin: Tek millet tek devlet tek bayrak tek vatan tek yürek bir olup diri olup kardeş olup hep beraber Türkiye olduktan sonra Tüm sorunlar aşılır 0 0 Yanıtla

Advertisement