Mersin'de ADD Üyelerinden Bayrak Protestosu - Son Dakika
Güncel

Mersin'de ADD Üyelerinden Bayrak Protestosu

Mersin\'de ADD Üyelerinden Bayrak Protestosu

Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi üyeleri, Lice'de Türk bayrağının gönderden indirilmesini Atatürk Evi önünde protesto etti.

11.06.2014 15:13  Güncelleme: 15:09

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şubesi üyeleri, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Türk bayrağının gönderden indirilmesini Atatürk Evi önünde protesto ettiler.

ADD üyeleri, öğle saatinde ellerinde Türk bayrakları ve açtıkları dövizlerle Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Evi önünde toplandılar. Grup, burada sloganlar atarak bayrağın indirilmesini protesto etti. CHP Mersin İl Başkanı Faruk Akar'ın da destek verdiği eylemde, ADD Mersin Şube Başkanı Saadet Bilir, grup adına yaptığı açıklamada, Türkiye genelindeki tüm şubelerde eş zamanlı eylem düzenlediklerini bildirdi. ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın açıklamasını okuyan Bilir, Lice'de bayrağa yapılan saldırının devlete ve millete yapıldığını söyledi. "Göndere asılan bayrak, bir askerin canı pahasına koruyacağı en büyük emanetidir. Emanete hıyanet ettirilmiştir" diyen Bilir, bu saldırıya karşı net tavır almak ve önlemek görevinin Anayasa gereği başta Cumhurbaşkanı'na, sonra da Başbakan ve hükümet üyelerine ait olduğunu belirtti. Bilir, "Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, şanlı bayrağımızı yeniden en yükseklerde dalgalandırmak üzere mücadeleye devam edeceğiz. Söz veriyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de ADD Üyelerinden Bayrak Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement