Mersin'de Fırtına Seraları Yıktı - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Fırtına Seraları Yıktı

Mersin\'de Fırtına Seraları Yıktı

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde gece başlayan fırtınanın yıktığı birçok sera kullanılamaz hale geldi.

04.03.2013 13:28

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde gece başlayan fırtınanın yıktığı birçok sera kullanılamaz hale geldi.

Kaymakam İbrahim Özefe, Erdemli merkezindeki seraları yıkan ve hasara yol açan fırtınada, can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirtti. Kaymakam Özefe, "Fırtına sonrasında İlçe Tarım Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, inceleme yapacak. Gerekli çalışmaların ardından hasar tespitini yapacağız" dedi.

Akdeniz Mahallesi'nde 3 dönüm domates serası bulunan 66 yaşındaki Celal Demir, gece başlayan fırtınada, serasının kullanılamaz hale geldiğini ve ürünlerinin hasar gördüğünü söyledi. 4 ay önce ilçede yaşanan sel felaketinde de serasının su altında kaldığını anlatan Demir, "Sel felaketinde seram sular altında kalmış ve her şey yok olmuştu. Şimdi fırtına çıktı ve seram yıkıldı. Benim yüzüm hiç gülmedi. Çiftçinin hali bu. Yetkililerden masrafımızın karşılanmasını istiyoruz" diye konuştu.

PROJE SERASI DA YIKILDI

Türkiye ve dünya çapında araştırmalar yapan ve projeler yürüten Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'ndaki seralar da fırtınadan zarar gördü. Araştırma merkezinde, 2 yıldır çalışması yürütülen 'Biberler arası melezleme genetik tabanın genişletilmesi' projesinin yapıldığı, bir dönümlük biber serası yıkıldı. Çalışma yapılan seradaki biberler zarar gördü. Projeyi yürüten Ziraat Yüksek Mühendisi Nihal Denli, projenin yeniden uygulanması için yeni bir sera yapıp çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Dr. Davut Keleş ise fırtınada istasyona ait 2 seranın büyük çapta hasar görmesi nedeniyle, ilk belirlemelere göre 50 bin liralık zararın meydana geldiğini kaydetti. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Fırtına Seraları Yıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement