Mersin'de Kadınlar, Hakları İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Kadınlar, Hakları İçin Yürüdü

Mersin\'de Kadınlar, Hakları İçin Yürüdü

Mersin’deki kadın örgütleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde düzenledikleri yürüyüş ve mitingle haklarını istedi.

08.03.2014 16:53

Mersin'deki kadın örgütleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde düzenledikleri yürüyüş ve mitingle haklarını istedi. Rengarenk kıyafetleriyle uzun bir yürüyüş gerçekleştiren kadınlar, yol boyunca attıkları sloganlarla kadınların ezilmesini, aşağılanmasını, sömürülmesini ve şiddet görmesini protesto ettiler.

Mersin'deki çeşitli sendikalar, sivil toplum örgütleri ile bazı siyasi partilere üye kadınlar, Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk Caddesi'ndeki Büyükşehir Belediyesi önü ve İstiklal Caddesi'ndeki Özgür Çocuk Parkı olmak üzere iki ayrı noktada toplandı. Taşıdıkları pankartlar ve dövizlerle sloganlar atan, halay çeken kadınlar, Mersin Kadın Platformu'nun oluşturduğu grubun Özgür Çocuk Parkı'ndan İstiklal Caddesi'ni takiben Büyükşehir Belediyesi önüne gelmesiyle birleştiler. Buradan yürüyüşe geçen kadınlar, Atatürk Caddesi'nden İstiklal Caddesi ve Çakmak Caddesi'ni takiben Toros Devlet Hastanesi karşısındaki Ümit Yaşar Oğuzcan Spor Tesisleri'ne ulaştı. Yürüyüş boyunca sloganlar atan kadınlar, spor tesislerinde düzenlenen mitingde de çalan müzikle uzun süre halay çektiler.

Çok sayıda kadın örgütü temsilcisinin konuşma yaptığı mitingde BDP'nin Mersin'den aday gösterdiği kadın belediye başkan adayları da alanda bulunanları selamladı. Mitingde Mersin Kadın Platformu adına konuşan Özge Göncü, bir 8 Mart'ta daha 'bedenimiz, emeğimiz, kimliğimiz bizimdir' demek, kadın katliamlarına, tacize, tecavüze, dayağa, sömürüye, yok sayılmaya, ataerkilliğe, cinsiyetçiliğe karşı seslerini yükseltmek ve mücadelelerini büyütmek için alanlarda olduklarını söyledi. Göncü, "Kadınların payına düşen, tüm dünyanın bakım hizmetlerini karşılıksız sağlamak zorunda olmak, her geçen gün daha fazla ezilmişlik, daha fazla yok sayılmışlık olmuştur. Egemenler egemenliklerini sürdürebilmek için bütün politikalarını, bütün uygulamalarını öncelikli olarak kadınları tahakküm altına alarak, onların tüm yaşam alanlarına saldırarak yapmıştır. Biz kadınlar, bu sistemin bize türlü araçlarla yönelttiği türlü saldırılara, kadın düşmanı ve cinsiyetçi yapılanmalara karşı en yakınlarımız olanlar tarafından hapsedildiğimiz o şiddet dolu evlerden çıkarak, demokratik ve özgür bir yaşam inşa etmek için örgütlü ve kararlı mücadelemizi sürdürüyoruz. 8 Mart ile başlayan baharın isyan ateşini kadınlar olarak yakıyor, bedenimize, kimliğimize, emeğimize yönelik tüm saldırıların hesabını sormak için tüm kadınları sokağa özgürleşmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Mitingde daha sonra çeşitli müzik grupları konser verdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Kadınlar, Hakları İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement