Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları Beslenme Dostu Okul Seçildi - Son Dakika
Güncel

Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları Beslenme Dostu Okul Seçildi

Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları Beslenme Dostu Okul Seçildi

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak yürüttüğü "Beslenme Dostu Okul Projesi" kapsamında Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları"Beslenme Dostu Okul" seçildi.

20.09.2017 13:53  Güncelleme: 13:54

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın "Okullarda Obezite ile Mücadele, Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması" başlığı kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar devam ediyor. ''Beslenme Dostu Okullar Programı'' ile okullarda sağlıklı beslenme alışkanlığının arttırılması amaçlanıyor.

2 yıl süren programlı çalışmalar sonunda, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetlemeleri sonucunda özel gereksinimli çocukları sosyal hayata kazandırma misyonu ile hareket eden Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına uygun bulunarak ''Beslenme Dostu Okul Sertifikası'' almaya hak kazandı.

Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları'nda öğrencilerin gelişim düzeyleri ve hızlarına göre Bireysel Eğitim Planları (BEP) hazırlanarakonların problem çözme yeteneklerinin ve yaşamsal becerilerinin geliştirilmesinin yanında ilkokul düzeyindeki eğitime hazırlanmaları amaçlanıyor. Özel eğitime gereksinim duyan çocukların gelişimi, bilimsel yöntemlerle yakından takip ediliyor. İlkokul çağına geldiklerinde akranlarıyla aynı eğitimi alabilmeleri için her çocuğa özel hazırlanmış eğitim planları, öğrenme süreçlerinin kolaylaşmasında büyük rol oynuyor. RAM raporu almış 37- 66 aylık çocuklar, ilkokulda kaynaştırma öğrencisi olabilmeleri için gerekli eğitimsel altyapıyı Metin Sabancı Okulları 'Hafif Düzey Zihinsel Engelliler Ana Sınıfı'nda alabiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları Beslenme Dostu Okul Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement