Metris'ten Dağ Evindeki Yer Sofrasına - Son Dakika
Güncel

Metris'ten Dağ Evindeki Yer Sofrasına

Metris\'ten Dağ Evindeki Yer Sofrasına

Futbolda şike kapsamında tutuklanan ve 160 gün sonra serbest bırakılan Yakut, dostlarını dağ sofrasında ağırladı.

15.12.2011 16:05  Güncelleme: 17:43

Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan ve 160 gün Metris Cezaevi'nde tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Diyarbakırspor eski Başkanı Dr. Abdurrahman Yakut, Diyarbakır'da dostlarını ve arkadaşlarını kendisine ait plazanın üstünde yer alan dağ evindeki yer sofrasında ağırladı. Yakut, 3 Temmuz'da başlayan operasyonun, kendisine göre Türkiye'de futbolda arınması ve temizlenmesi gereken bazı şeyler için hayırlı olduğunu belirterek, "Şimdi iddianameye bakacak olursak tabi söylenenlerin, yazılanların ne kadar doğru olduğunu ben bilememekteyim. Eğer bunların yüzde 25-30'u da doğruysa bu operasyon mutlaka gerekliydi diyorum" dedi.

"ŞİKE OPERASYONU FUTBOLDA BAZI ŞEYLERİN ARINMASI İÇİN HAYIRLI OLDU"

Şike soruşturması kapsamında 3 Temmuz'da Diyarbakır'da gözaltına alınan, daha sonra tutuklanarak 160 gün Metris Cezaevi'nde kalan Diyarbakırspor eski Başkanı Dr. Abdurahman Yakut, tahliye edilmesinden sonra Diyarbakır'a geldi. Kendisine ait plazanın üzerinde yer alan dağ evindeki yer sofrasında arkadaşlarını ve dostlarını yemekte ağırlayan Yakut, onlarla hasret giderdi. DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Yakut, 3 Temmuz'da başlayan ve kendisine göre Türk ve Avrupa futbolunda bir ilk olan şike operasyonunun Türkiye'de futbolda arınması gereken bazı şeylerin arınması ve temizlenmesi açısından hayırlı olduğunu söyledi. Yakut, şöyle konuştu:

"Benim ile ilgili geçen 160 günlük süre zarfında da ben geçmişte de, bugün de, yarın da devletimizin polisine, savcısına ve hakimine hep güvendim güvenmeye devam edeceğim. Herkese aynı tavsiyede bulunuyorum. Neticede bu süre zarfında suçlu olarak değil, gözaltına alınan insanlara şüpheli olarak herkesin bakmasını rica ediyorum. Çünkü, geçen süre zarfında insanların hakkındaki tutulan tahkibatlardan ve hazırlanan fezlekelerden yapılan teknik dinlemelerden dolayı sayın savcının delil toplaması, iddianame aşamasına gelmesi ve sayın mahkemeye arz edilmesine kadar geçen süreç zarfında herkese yargılama sonuna kadar masumiyet karinesi ilkesine dayanarak herkese eşit gözle bakılmasını özellikle tavsiye ediyorum. Bu süreç zarfında Diyarbakırlı hemşehrilerim benim suçsuz olduğuma inandıklarına dair mektuplar gönderdi. Milletvekili ve Genel başkan yardımcıları dostlarımız bizi cezaevinde ziyarete geldi. Tahliye edilmeyen arkadaşlarımız ve Türk sporunun önemli insanları ile ilgili mahkemelerin en doğru ve adil kararı vereceğine inanıyorum. Onlarında yargının adil kararı vereceğinden kuşkuları olmasın"

'YAZILANLARIN YÜZDE 30'U DOĞRUYSA BU OPERAYON GEREKLİYDİ'

Diyarbakırspor eski Başkanı Abdurahman Yakut, şike operasyonunun Türk futbolunda bazı şeylerin arınması bakımında hayırlı olması ile ilgili değerlendirmesini açarak, şöyle konuştu:

"Şimdi iddianameye bakacak olursak tabi söylenenlerin, yazılanların ne kadar doğru olduğunu ben bilememekteyim. Eğer bunların yüzde 25-30'u da doğruysa mutlaka gerekliydi diyorum. Tabi inanmak gerekir, yüzde yüz insanları suçlamamak gerekir. Ama, yazılan, çizilen, teknik takip dinlemeler yani bunların bir kısmına inanmak durumundayız. Bir kısmana inanmamak durumundayım. Neticede yargı son sözünü söyleyecek. Çünkü gereksiz, anlamsız hiç kimseye operasyon yapılmaz, gözaltına alınmaz. Şüpheli sıfatı ile alındı bunlar. Ama yargı aşamasında hak tecille edecek yerini bulacak diye inanıyorum."

Şike operasyonunda bir çok yöneticinin yetkisiz menajerlerin kurbanı olduğunu söyleyen Yakut, "Bildiğiniz gibi geçmiş dönemdeki federasyon başkanı sayın Mahmut Özgener defalarca dile getirdiği yetkisiz menajerler konusu var. Yani menajerlik diploması olmayan, belli bir vergi tabelası ve kaydı olmayan menajerler, Türkiye'nin kanayan yarasıydı. Bu insanların yanlış yönlendirmeleri sonucunda futbol dünyasını yanlış tanıtmaları sonucunda veya bir takım yanlış hareketler soncunda bunların temizlenmesi arınması gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

"ŞİKE OPERASYONU YILDIRIM'I BİTİRME OPERASYONU DEĞİL"

Kamuoyunda şike operasyonunun Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik olduğu iddiaları üzerine Yakut, "Kesinlikle buna inanmıyorum. Bu şike operasyonu sayın Yıldırım veya sayın Mecnun Odyakmaz üzerinde yapılmamış. Bunlar teknik takip üzerinde yapılmış. Kimsenin bu konuda yorum yapmaya hakkı yoktur. Adalet er geç tecelli edecek hak yerine bulacaktır" dedi.

"3 Temmuz'da yapılan şike operasyonu 5 yıl sonra yapılsaydı yine 5 yıl sonra bu yasanın değişikliği hissedilecekti" diyen Dr. Yakut, "Çünkü, yasanın caydırıcı özelliğinden ziyade cezayı sorumluluğunun çok ağır olduğu bunun 3. dünya ülkelerinde bile olmadığı Türkiye'ye yakışmadığı defalarca gündeme getirildi. Yasa ile Türk futboluna büyük hizmetler edildi. Her ne kadar 6 ay geçmiş, olsa da bu şahıslara yasa çıkarıldığı değerlendirmeleri doğru değildir" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Metris'ten Dağ Evindeki Yer Sofrasına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement