Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

Mısır\'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

Rabiatu'l Adeviyye Meydanı'nda insani felaket yaşanıyor Meydandaki sahra hastanesi yaralılara müdahalede yetersiz kalıyor Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki sahra hastanesinin basın sözcüsü Yusuf Tal'at: "Tıbbi personel ve malzeme yetersizliği sebebiyle çalışmalarımızı durdurduk. Sağlık Bakanlığı yardım çağrılarımızı görmezden geldi. Mısır medyası gerçekleri yansıtmıyor. Meydanda kelimenin tam anlamıyla insani felaket yaşanıyor. Nerede modern dünya, nerede insanlık onuru, Biz Mısırlı değil miyiz?"

27.07.2013 12:30

Mısır'ın başkenti Kahire'nin doğusunda seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin serbest bırakılması ve görevine iade edilmesi talebiyle darbe karşıtlarının yaklaşık bir aydır gösteriler düzenlendiği Rabiatu'l Adeviyye Meydanı'nda  insani felaket yaşanıyor.

Meydanda bulunan tek sağlık merkezi sahra hastanesinin yetkilileri, tıbbi malzeme sıkıntısının had safhaya çıktığını, cesetler nedeniyle boş yerin kalmadığı merkezde çalışmaları tamamen durdurduklarını açıkladı.

Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki sahra hastanesinin basın sözcüsü Yusuf Tal'at, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geceden bu yana devam eden olaylarda çoğu keskin nişancı ateşiyle baş ve kalp bölgelerinden vurulan göstericiler olmak üzere ölü sayısının 120'ye çıktığını, yaralıların da 4 bin 500'ü bulduğunu belirtti.

Yaralılar nedeniyle sahra hastanesinin "dolup taştığını", artık daha fazla yaralı kabul edilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Tal'at, bu nedenle basın merkezinin de "yaralı kabul" birimine dönüştürüldüğünü söyledi.

Meydandaki yaralılara insani yardımda bulunulması çağrılarına ilgili makamlardan cevap alamadıklarını ve yaşananları utanç verici olarak niteleyen Talat, "Biz onların düşmanımıyız, Biz Mısırlı değil miyiz, nerede modern dünya, nerede insani duygular, yardımlaşma ve insanlık onuru nerede?" diye serzenişte bulundu.

Talat, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Sağlık Bakanlığı, çevredeki diğer hastane ve sağlık merkezleri gibi ambulans, tıbbi ekip ve malzeme çağrılarımızı görmezden geldi. Hastanemiz tamamen yaralılarla dolu. Morgda ceset koyacak yer kalmadı. Bununla beraber bizi arayıp daha fazla yaralı göndermemizi istiyorlar. Herkes bizi görmezden geliyor. Bize yardım eli uzatmıyorlar. Tamamen çaresiz durumdayız. Bu acısı her dakika artan insani bir falaket. Mısır devleti ve halkın malı olan basın kuruluşları, tıpkı özel medya gibi yaşanan olayları tamamen görmezden geliyor."

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı ve özel sağlık merkezlerinin duyarsız kaldığı olaylarda, yaşanan tıbbi personel sıkıntısı nedeniyle bazı göstericilerin sahra hastanesinde görev aldığı görüldü. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement