Mısır'da "Devrimin Aktörlerinin" Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da "Devrimin Aktörlerinin" Yargılanması

Mısır\'da "Devrimin Aktörlerinin" Yargılanması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki: "Mahir, Duma ve Adil’in, duruşmadan önce güvenlik güçlerince taciz edildiği ve dövüldüğüne yönelik haberlerden derin kaygı duyuyoruz.

11.03.2014 23:45

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Mısır'da 2011'deki devrim sürecinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi'nin kurucuları Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil'in güvenlik güçlerinin işkencesine uğradığına yönelik haberlerden "derin kaygı" duyduklarını belirterek, "Eğer doğru ise bu tür bir muamelenin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Mısır hükümetinin tüm tutuklu ve sanıkların güvenliğini sağlamasını bekliyoruz" dedi.

Mısır'da 2011'deki devrim sürecinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi'nin kurucuları Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil'in avukatlarının, dün başkent Kahire'deki Polis Enstitüsü'nde yapılan duruşmada, sanıkların yüzlerindeki darp izlerini görmelerinin ardından, "sanıklara yönelik işkenceyi" protesto ederek duruşmadan çekildiği bildirilmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, günlük basın toplantısında konuyla ilgili açıklama yaptı.

"Mahir, Duma ve Adil'in, duruşmadan önce güvenlik güçlerince taciz edildiği ve dövüldüğüne yönelik haberlerden derin kaygı duyuyoruz" diyen Psaki, "Eğer doğru ise bu tür bir muamelenin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Mısır hükümetinin tüm tutuklu ve sanıkların güvenliğini sağlamasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Psaki, ayrıca Mısır hükümetinin, davaların adil ve şeffaf yapılmasını, kanunların eşit uygulanmasını ve siyasi taraf tutmaların olmamasını sağlamasını beklediklerini bildirdi.

Mısır hükümetinin konuyla ilgili soruşturma yapmayı planladığı haberlerini duyduklarını da ifade eden Psaki, "Soruşturmanın eksiksiz ve şeffaf olması çağrısında bulunuyoruz" dedi. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 'Devrimin Aktörlerinin' Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement