MİT: Paris Cinayetleriyle Teşkilatın Alakası Yok - Son Dakika
Güncel

MİT: Paris Cinayetleriyle Teşkilatın Alakası Yok

3 PKK'lı Kürt kadını hedef alan cinayetleriyle ilgili açıklama yapan MİT, "Söz konusu iddialar teşkilatı yıpratmaya yöneliktir." dedi.

14.01.2014 20:05  Güncelleme: 08:45

Paris'te 3 PKK'lı Kürt kadını hedef alan suikastin ardında MİT'in olduğu iddia edilmişti. Suikastle ilgili ses kaydı ardından da bir belge ortaya çıkmıştı. Bu iddiaların basında yer almasının ardından Milli İstihbarat Teşkilatı Paris cinayetleri hakkında bir açıklama yaptı. MİT'ten yapılan açıklamada, Paris cinayetleriyle teşkilatın ilgisinin olmadığı, söz konusu yayınların, çözüm sürecinde aktif rol alan teşkilatı yıpratmaya ve bu süreçte görev alan personeli deşifre ederek görevlerini yapamaz hale getirmeye yönelik operasyon olduğu belirtildi.

MİT'ten açıklama: "Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan cinayetleriyle teşkilatımızın kesinlikle bir ilgisi bulunmamaktadır" 

MİT'TEN YAZILI AÇIKLAMA

MİT Müsteşarlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan bazı ses kayıtları ve belgeler aracılığıyla teşkilatın Paris'te öldürülen PKK'lılar konusuyla ilişkilendirilmeye çalışıldığı bildirildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Söz konusu yayınların, çözüm sürecinde aktif rol üstlenen teşkilatımızı yıpratmaya ve bu süreçte görev alan personeli deşifre ederek görevlerini yapamaz hale getirmeye yönelik bir operasyon olduğu değerlendirilmektedir.

Sakine Cansız, Leyla Şaylemez, ve Fidan Doğan cinayetleriyle teşkilatımızın kesinlikle bir ilgisi bulunmamaktadır. Bununla birlikte söz konusu iddialar ile ilgili iç bünyemizde gerekli idari soruşturma başlatılmıştır.

Teşkilatımız 2937 sayılı yasa ile kendisine verilen görevi kanunlar çerçevesinde yerine getirmekte olup, bundan sonra da görevini bu çerçevede sürdürmeye kararlılıkla devam edecektir."

SUİKASTİN ARDINDA MİT OLDUĞUNU İDDİA EDEN O BELGE


MİT: Paris Cinayetleriyle Teşkilatın Alakası Yok
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel MİT: Paris Cinayetleriyle Teşkilatın Alakası Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • HAKAN ÖKTEN: İYİ OLMUŞ ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ ŞEHİTLERİMİZİN KANLARI YERDE KALMADI 17 21 Yanıtla
    hakan ökten: pkk yandalşarı bakın kendilerini nasıl belli ediyor 0 0
  • ilhan: devlete her yerden saldırı ya geçmişler vatan hainler.faiz lobileri bitaraftan,muhalefet bir yandan,abd,israil,avrupa,ve daha niceleri..ne ak partiymişsin be yoluna kurban olunur.. 11 14 Yanıtla
  • SERDAR: DEVLET ÜSTÜNE DEVLET KURMAK İSTEYENLERİN HAZİN SONU... MAALESEF BU, BİNLERCE YILDIR BÖYLEDİR. DEVLETE İSYAN ÖLÜMLE BİTER... MAALESEF... DOĞRU MU DİYECEKSİNİZ ONU BEN BİLEMEM, DEVLET BİLİR. 8 8 Yanıtla
  • Kendi Kendine Operasyon Çekenler: Hani cemaat yapmıştı laaa. Öyle herşeye cemaat dersen birileri de çıkıp kimin yaptığını söyler.Belge çok açık yani, mit in açıklaması da komik olmuş bu belge yanında. Önceleri hükümet yemin billah pkk ile görüşmüyoruz diyordu iddia edenlere küfürler ediyorlardı. Suriyeye silah göndermiyoruz diyorlardı, el kaideye destek yok diyorlardı hepsi açığa çıktı. Önce dış güçler bize operasyon yaptı dediler tutmadı halk bank operasyonu dediler tutmadı, hedef benim operasyonu dediler, tutmadı cemaat dediler ulusalcılarda üzerine cumburlop atlayınca cemaati konuşur olduk. Yakalanan paraların alınan rüşvetlerin 700 bin dolarlık saatlerin hesabını unutturamayacaksınız. 2 1 Yanıtla

Advertisement