MİT'ten "Kardeş Mustafa" Açıklaması - Son Dakika
Güncel

MİT'ten "Kardeş Mustafa" Açıklaması

MİT\'ten "Kardeş Mustafa" Açıklaması

Müsteşar Hakan Fidan'ın Kardeşine Yönelik İddiaların Tamamıyla Yalan Olduğu İfade Edildi.

11.11.2010 16:36  Güncelleme: 17:00

Milli İstihbarat Teşkilatı internet sitesinden yaptığı açıklamada, Müsteşar Hakan Fidan'ın kardeşine yönelik iddiaların tamamıyla yalan olduğu ifade edildi.

Yapılan yazılı açıklamada, bir internet sitesinde yer alan "MİT Müsteşarının kardeşi kimin hizmetine çalışıyor" başlıklı haberin yalan olduğu vurgulanarak şöyle denildi:

"Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı olarak, kurumumuz ya da kurum mensupları hakkında medyada yeralan haberlerle ilgili açıklama yapmak gibi bir geleneğimiz bulunmamaktadır.

Ancak söz konusu haber sayın Müsteşarımızın kişilik haklarına doğrudan saldırı niteliği taşımakta, kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi amaçlanmaktadır. Sayın Müsteşarımızın ne ABD'de yaşayan, ne de Mustafa isimli bir erkek kardeşi yoktur. Halen Türkiye'de yaşamını sürdüren erkek kardeşi ise, hayatı boyunca hiç yurtdışında bulunmamıştır.

Bu çerçevede; ima etmeye çalıştığı hususlarla birlikte tamamıyla yalan olan sözkonusu haberle ilgili olarak yasal yollara başvurulacağı kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Bu yıl hiçbir açıklama yapmayan MİT Müsteşarlığı, son olarak 29 Aralık 2009'da Genelkurmay Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki aramalara yönelik haberlere yanıt vermişti. Yaklaşık 11 ay sonra MİT Müsteşarlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'de böylece ilk açıklamasını da Müsteşar Hakan Fidan'ın "kişilik haklarına yönelik saldırı"ya yanıt vermek için yaptı.(ANKA)

(ÜNS/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MİT'ten 'Kardeş Mustafa' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement