Muazzez İlmiye Çığ'dan Gezi Parkı Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Muazzez İlmiye Çığ'dan Gezi Parkı Tepkisi

Muazzez İlmiye Çığ\'dan Gezi Parkı Tepkisi

Arıştırmacı-yazar Muazzez İlmiye Çığ, böyle giderse Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeyi iç savaşa götüreceğini ileri sürdü.

17.06.2013 12:04  Güncelleme: 12:20

Arıştırmacı-yazar Muazzez İlmiye Çığ, Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemcilere polisin müdalesine tepki gösterip, böyle giderse Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeyi iç savaşa götüreceğini ileri sürdü.

Arkeolog Canan Küçükeren ve Ayşe Semiz'in davetlisi olarak kızı Yuri Çığ Weston ile Karya Bereket Günleri'ne katılmak ve 100'üncü doğum gününü Bodrum Kalesi'nde kutlamak için ilçeye gelen ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, Taksim Gezi Parkı'nda yaşananlarla ilgili DHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Birkaç gün sonra 100 yaşına gireceğini vurgulayan Çığ, ömrü boyunca hiçbir dönemde, hiçbir başbakan zamanında gençlere böyle baskı ve şiddeti uygulandığını görmediğini söyledi.

Taksim Gezi Parkı protestolarına katılan gençlerin sadece Türkiye değil dünyada örnek olacak bir özgürlük, demokrasi hareketi başlattıklarını savunan Çığ, "Onlar, bir devrimin fişeğini attılar. Bu nedenle gençlerin bu zekasından, bu olumlu tepkilerinden korkanlar, şiddete başvurmak zorunda kaldılar. Gençler bu mücadelede çok haklılar ve kararlılar. Çünkü bugüne kadar çok sabrettiler. O kadar çok biriktiler, o kadar çok doldular ki başkaldırdılar. Ne yazık ki hükümet burada gençlerin bu tepkisini anlayamadı. Oysa, çok makul ve uysal karşılanabilirdi bu eylem ve tepkileri. Ne yazık ki bu memleketi idare edenler, parçalamak bölmek için azami gayret ediyorlar. Bu çocuklar da aksine birleştirmeyi, birlikte olmanın mümkün olabileceğini gösterdiler. Bu çok önemli çünkü çok farklı düşüncedeki gençler sadece Atatürk ve Türk bayrağı altında topladılar. Bu gerçekten çok önemli bir oluşumdur. Dikkate alınmalıdır. 'Atatürk unutuldu' diyenlere bu gençler unutulmadığını bir kez daha gösterdi" dedi.

'ÜLKEYİ İÇ SAVAŞA GÖTÜRÜR'

Çığ, eylemlerin sadece büyük şehirlerde kalmayıp bütün şehirlere yayıldığını belirterek, "Çok küçük köylerde dahi artık eylemler, pankart açmalar, tepki göstermeler başladı. Ülkenin bir ucundan diğerine demokrasi yangını var. Küçücük köylerde bile ayaklanmalar başladı. Başbakan'ın artık bunu anlaması lazım. Kendi çıkarı için bundan istifade etmesi lazımdı. Böyle giderse Başbakan, ülkeyi bir iç savaşa doğru götürecek. Memleketi ayırmaya çalışıyor. Bu nedenle Başbakan ve yanındakiler, vatana ihanet ediyor. Bunu çok iyi görmeleri lazım. Çok Başbakan, onlarca hükümet gördüm, hiçbiri böyle bir şey yapmadı, halkı ayrıştırmadı" diye konuştu. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muazzez İlmiye Çığ'dan Gezi Parkı Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement