Müdahale Ettiği Tartışmada Bıçaklanarak Öldürülen Devran Hazal'ın Ilk Duruşması Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Müdahale Ettiği Tartışmada Bıçaklanarak Öldürülen Devran Hazal'ın Ilk Duruşması Yapıldı

Müdahale Ettiği Tartışmada Bıçaklanarak Öldürülen Devran Hazal\'ın Ilk Duruşması Yapıldı

Müdahale ettiği tartışmada bıçaklanarak öldürülen Devran Hazal'ın ilk duruşması yapıldıErcan KARATAŞ, MÜNİH (DHA) - Kavgaya müdahale ederken canından olan Türk'e dair açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

17.12.2016 10:12

Müdahale ettiği tartışmada bıçaklanarak öldürülen Devran Hazal'ın ilk duruşması yapıldı

Ercan KARATAŞ, MÜNİH (DHA) - Kavgaya müdahale ederken canından olan Türk'e dair açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Devran Hazal (23), Nisan ayında Almanya'da Bavaria'ya bağlı olan Kaufbeuren şehrinde kadın bar çalışanı ile 50 yaşındaki Kazakistanlının tartışmasına müdahale etmek isterken, Kazakistanlı tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

Münih'te başlayan davanın ilk duruşmasına Hazal'ın ailesi ve sevenleri de katıldı.

50 yaşındaki Kazakistan asıllı sanık ifadesinde, Çok pişmanım, niyetim merhumu öldürmek değildi, ailesinden özür diliyorum. Olayı bölüm bölüm hatırlıyorum? dedi.

Kavganın taraflarından olan kadın garson, Sanık, arkadaşı ile bira içiyorlardı, kısa bir süre sonra sigara yaktı. Yanına gittim ve burada sigara içmek yasak lütfen söndürün veya dışarıda için dedim. Sanık bana güldü ve sana ne ben istediğim yerde sigara içerim kimseyi ilgilendirmez cevabını verdi. Sanığın oturduğu masanın biraz ötesinde Devran ve arkadaşı oturuyordu oradan sanığa seslenip söyleneni yapmalarını istedi. Sanık tahrik edici sözler söyleyip Rusça küfürler etti ve Devran'a bıçağını çekti, bundan sonra olay barın dışına intikal etti? ifadesini verdi.

Hakim diğer şahitleri dinledikten sonra olayın gerçekleştiği Barın güvenlik kameralarını inceletti. En son sanığı muayene eden psikolog ve sanığı otopsi eden doktor raporlarını mahkemeye sundu. Şahitlerin ifadelerini incelemek üzere Hakim mahkemeyi bir hafta sonraya erteledi.

Mahkeme çıkışı Devranın Annesi ve Babası 'Alman hukukuna güveniyoruz ve katile en ağır cezayı vermesini bekliyoruz, bizleri bu zor günlerde yalnız bırakmayan tüm dost, akraba ve herkese çok teşekkür ederiz, Allah hepsinden razı olsun dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müdahale Ettiği Tartışmada Bıçaklanarak Öldürülen Devran Hazal'ın Ilk Duruşması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement