Müftü Murat Hasankahyaoğlu: Kudüs, İnsanlık ve Dinler Tarihi Demektir - Son Dakika
Güncel

Müftü Murat Hasankahyaoğlu: Kudüs, İnsanlık ve Dinler Tarihi Demektir

Müftü Murat Hasankahyaoğlu: Kudüs, İnsanlık ve Dinler Tarihi Demektir

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde Ortaöğretim okullarındaki öğrencilere yönelik "Kudüs ve Mescidi Aksanın İslam dinindeki önemi” konulu konferans gerçekleşti.

27.12.2017 11:16

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde Ortaöğretim okullarındaki öğrencilere yönelik "Kudüs ve Mescidi Aksanın İslam dinindeki önemi" konulu konferans gerçekleşti.

Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Değerler Eğitim' projesi çerçevesinde 'Kudüs ve Mescid'i Aksanın İslam dinindeki önemi" konulu konferansa konuşmacı olarak Pazarlar İlçe müftüsü Murat Hasankahyaoğlu katıldı.

'Dinlerin, Dillerin ve Kültürlerin Ortak Şehri Kudüs' konulu konferansa dinleyici olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi. daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasına Filistin ve Kudüs'te bugünlerde yaşananların ilk defa yaşanmadığının altını çizerek başlayan İlçe Müftüsü Murat Hasankahyaoğlu, "Hz.Ömer, Emeviler, Eyyubiler, Memluklular, Osmanlılar ve günümüze gelinceye kadar bu topraklarda Müslümanlar büyük mücadeleler vermiş, önemli eserler bırakmıştır. Ancak fitnenin öncüleri ele geçirdikleri her fırsatta göz yaşı ve kan dökmekten çekinmemişlerdir" dedi.

Müftü Hasankahyaoğlu,"Kudüs insanlık ve dinler tarihi demektir. Birçok peygamber Kudüs'te yaşamıştır. Kudüs'ün Müslümanların ilk kıblesidir ve İslam'da ayrı bir yere ve öneme sahiptir. Bu ümmetin miracıda Mescid'i Aksanın hür olmasıdır. Müslümanlar, Mescidi Aksa'yı maddi ve manevi olarak desteklememiz gerekiyor.Mescidi Aksa ve Kudüs demek Müslümanların istikbali demektir" ifadelerini kullandı.(MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Müftü Murat Hasankahyaoğlu: Kudüs, İnsanlık ve Dinler Tarihi Demektir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement