Muğlaekyazgan: "Büyük Bir Komploya Kurban Gittim" 3)Cezaevinden Davul-Zurna Eşliğinde Çıkan Yazgan: - Son Dakika
Güncel

Muğlaekyazgan: "Büyük Bir Komploya Kurban Gittim" 3)Cezaevinden Davul-Zurna Eşliğinde Çıkan Yazgan:

Muğlaekyazgan: "Büyük Bir Komploya Kurban Gittim"
3)Cezaevinden Davul-Zurna Eşliğinde Çıkan Yazgan:

Muğla'nın Bodrum İlçesi Turgutreis Belediyesi Eski Başkanı Anavatanlı Ali Server Yazgan'ın da Aralarında Bulunduğu 46 Tutuklu Sanık, 2 Gün Süren İlk Duruşma Ardından Tutuksuz Yargılanmak Üzere Serbest Bırakıldı. Bodrum'dan Gelerek Cezaevi Önünde Yakınlarının Tahliyeleri Bekleyen Yaklaşık 800 Kişilik Grup Tarafından, Davul- Zurnayla Karşılanan Yazgan, "büyük Bir Komploya Kurban Gittim. Siyasete Kaldığım Yerden Devam Edeceğim" Dedi.

16.09.2010 18:35

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi Turgutreis Belediyesi Eski Başkanı Anavatanlı Ali Server Yazgan'ın da aralarında bulunduğu 46 tutuklu sanık, 2 gün süren ilk duruşma ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bodrum'dan gelerek cezaevi önünde yakınlarının tahliyeleri bekleyen yaklaşık 800 kişilik grup tarafından, davul- zurnayla karşılanan Yazgan, "Büyük bir komploya kurban gittim. Siyasete kaldığım yerden devam edeceğim" dedi.

İl Jandarma Komutanlığı'nca geçen haziran ayında Muğla, Bodrum, Milas ve İzmir'de 51 noktaya düzenlenen eşzamanlı operasyon kapsamında, aralarında Turgutreis eski Belediye Başkanı Anavatanlı Server Ali Yazgan'ın da bulunduğu 73 sanık yakalandı. Sanıklardan 46'sı tutuklandı, diğerlerinin tutuksuz yargılanmaları kararlaştırıldı. Turgutreis Belediyesi'ne ait 2000- 2009 yıllarını kapsayan bir takım ihale ve imar dosyalarına el konularak yürütülen soruşturma kapsamında, Yazgan hakkında 'çete elebaşı' olduğu iddiasıyla dava açıldı. Yazgan, 'İhaleye fesat karıştırmak, imar kanununa muhalefet, zimmet, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık, haksız mal edinmek ve kaçırmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, icbar suretiyle irtikap ve resmi belgede sahtecilik' suçlamalarının tümünü reddetti. İlk duruşma, mahkeme salonuna dönüştürülen Muğla Spor Salonu'nda 2 gün sürdü. Bodrum'dan gelen yaklaşık 300 kişinin izlediği duruşmanın ardından Server Ali Yazgan dahil 46 sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kararla birlikte sanıkların yakınları spor salonu etrafında sevinç gösterilerinde bulundu, Muğla'dan Bodrum Turgutreis'e çok sayıda aracın katıldığı konvoy oluşturuldu.

Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi önüne yüzlerce araçla gelen tutuklu yakınları yaklaşık 8 saat süren tahliye işlemlerinin tamamlanmasını bekledi. Çoluk- çocuk arabaların içinde bekleyen tutuklu yakınları tahliye işleminin başlamasıyla çıkış kapısına koşarak yakınlarını büyük sevgi gösterisiyle karşıladı. Turgutreis Belediyesi Eski Başkanı Ali Server Yazgan da geceyarısı tahliye oldu. Eski başkanın tahliyesiyle birlikte cezaevi önü bayram yerine döndü. Yazgan'ı omuzlarına alan kalabalık 'En büyük başkan bizim başkan' diye bağırdı. Eşi Belgin'e sarılarak hasret gideren Ali Server Yazgan, tahliye sevincini 'Çökertme' oynayarak kutladı. Yazgan'ın cezaevindeki tahliye işlemleri 8 saatte tamamlanırken saat 04.30 sıralarında Turgutreis'e girişi ile yer yerinden oynadı.

Ellerindeki meşalelerle belde girişinde bekleyen yaklaşık 300 kişilik grup, Yazgan ve birlikte yargılandığı kişileri çiçeklerle karşıladı. Yazgan'ı evinin önünde omuzlara alan grup, 'Ali Server Yazgan nerede biz oradayız', 'Seninle mezara bile gideriz', 'Turgutreis seninle gurur duyuyor', 'En Büyük Başkan Yazgan' ve 'Seni çok özledik başkan' diye sloganlar attı. Daha sonra Atatürk Caddesi'ni yaklaşık 1 saatliğine trafiğe kapayan Yazgan fanatikleri, 'Ali Server Yazgan nerede biz oradayız' yazılı pankart açtı. Bir konuşma yapan Ali Server Yazgan, komplo kurbanı olduğunu öne sürerken, şöyle dedi:

"Öylesine bir komplo hazırlanmış ve öylesine bir senaryo hazırlanmış ki tamamen yalan ve iftira dolu. Bize kurulan tuzaklar mahkemede bir bir açığa çıktı. Önümüzdeki günlerde göreceksiniz ki, insanları hayrete düşürecek bu komployu kanıtlayacağız. Bu komplonun baş mimarı üzülerek söylüyorum; benim 25 yıllık dostum, şuanki Turgutreis Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk'tir. Dosyaların tümünde onun şikayetleri ve iddiaları var. Onun baskısı ve tehdidi ile bazı kişilere zorla yazdırılan ifadelerle cezaevine gönderildik. Hukuk yoluyla bizi ve 45 kişiyi madur edenlerden hesap soracağız."

"SİYASETE DÖNÜYORUM"

Yazgan, "Kanımızda siyaset var. Yarından itibaren siyasete başlıyorum" derken, görevi bıraktığı günden itibaren Turgutreis'in 10 yıl geriye gittiğini iddia etti. Yazgan şöyle dedi:

"Mehmet Dinçberk nasıl ki bu beldeyi geriye götürdüyse ben de görevi halkın oyuyla devralıp beldeyi Avrupa standardına yeniden ulaştıracağım. Bizim 10 yıllık görev süresinde bu beldeye yaptığımız hizmetleri önümüze yolsuzluk iddasıyla getiren komplocu zihniyetten hesap sorulacak. Bu beldeye hizmet ettiğim için eğer 4 ay cezaevinde kaldıysam bundan da onur duyarım. Şu an yargı süreci devam ediyor. Hukukun üstünlüğü, adeletin üstünlüğü galip gelmiştir. Ancak biz dimdik gittik dimdik geldik."

"BENİM KOMPLOYLA İŞİM OLMAZ"

Yazgan'ın iddiaları ile ilgili DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, komployla işi olmadığını söyledi. Dinçberk, "Biz kimseye baskı altında ifade verdirmedik. Denildiği gibi sahte dosyalar hazırlamadık. Raporları tarafsız bilirkişiler hazırladı, müfettişler inceledi. Hayat felsefemizde yalana dolana yer yoktur. Yazgan seçimi kaybetmenin acısını benden çıkarmaya çalşıyor. Adalet er geç yerini bulacaktır. Güneş balçıkla sıvanmaz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜLÜ HABER

-Yazgan omuzlara alınırken

-Çiçek verilirken

-Sarılan ve slogan atan, pankart açan kalabalıktan, meşale yakan fanatiklerden

-Yazgan'ın açıklamalarından

HABER-KAMERA:Ahmet BAYRAK-Cavit AKGÜN/MUĞLA, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğlaekyazgan: 'Büyük Bir Komploya Kurban Gittim' 3)Cezaevinden Davul-Zurna Eşliğinde Çıkan Yazgan: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement