Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mursi'nin Yargılanması

Mursi\'nin Yargılanması

Mısır Barolar Birliği, Mursi'nin savunmasını yapması için 3 avukat görevlendirdi Savunma heyeti sözcüsü Demati: "Mursi, avukatlara vekalet vermemekte ısrarlı. Bunun üzerine mahkeme, barodan Mursi'nin savunmasını yapması için avukat tayin etmesini istedi"

08.01.2014 16:10

Mısır Barolar Birliği, Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan davada, askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin savunmasını yapması için 3 avukatı görevlendirdi.

Mursi ve 14 sanık hakkında yürütülen sözkonusu davanın savunma heyeti sözcüsü Muhammed ed-Demati, basına yaptığı açıklamada, " Muhammed Mursi, avukatlara vekalet vermemekte ısrarlı. Bunun üzerine mahkeme, barodan Mursi'nin savunmasını yapması için avukat tayin etmesini istedi. Bunun üzerine baro Seyyid Ahmed, Mahmud Ferhat ve Servet Mahmud isimli üç avukatı Mursi'yi savunması için görevlendirdi" dedi.

Demati, Mursi'nin bu duruma engel olmak için gelecek duruşmada, savunma heyetinde yer alan avukatlardan birine vekalet verebileceğini ileri sürdü.

"Mursi'nin duruşmaya getirilmemesi güvenlik bahanesinden başka birşey değil"

Bugünkü duruşmanın ertelenmesine ilişkin ise Demati, "Mahkeme bugün yapması gerekeni yaptı. Sanıklardan birinin duruşmada hazır bulunmaması halinde mahkeme yasalara göre herhangi bir icraat yapamaz. Ancak Mursi'nin  hava koşulları nedeniyle duruşmaya getirilmemesi bir güvenlik bahanesinden başka birşey değil. Bugün mevsim normallerine göre en güzel hava hakim" değerlendirmesinde bulundu.

Mursi ve 14 sanık hakkında "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla açılan davanın bugün yapılan ikinci duruşmasında, "kötü hava koşulları" nedeniyle Mursi'nin tutuklu bulunduğu İskenderiye'deki Burcu'l-Arab Hapishanesi'nden başkent Kahire'ye getirilemediği ve duruşmanın 1 Şubat'a ertelendiği duyurulmuştu. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement