Muş'un Köyündeki Öğrencilere Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Muş'un Köyündeki Öğrencilere Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Yardım Eli

Muş\'un Köyündeki Öğrencilere Yıldız Teknik Üniversitesi\'nden Yardım Eli

Merkeze 7 kilometre uzaklıktaki Güzeltepe Köyü'ne üniversitenin 35 kulüp temsilcisi ile çıkarma yapan YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, kıyafet ve kırtasiye yardımında bulunup bir de spor salonu ile kütüphane kurdukları okulun öğrencileriyle birlikte şarkılar söyledi.

25.04.2014 16:05

Merkeze 7 kilometre uzaklıktaki Güzeltepe Köyü'ne üniversitenin 35 kulüp temsilcisi ile çıkarma yapan YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, kıyafet ve kırtasiye yardımında bulunup bir de spor salonu ile kütüphane kurdukları okulun öğrencileriyle birlikte şarkılar söyledi. Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek ve öğrencilerini Muş'ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, Bir ara Güzeltepe Köyü'ndeki çocuklara, 'Okulunuz var mı' diye sorulduğunda, onların cevabı, 'Ne okulu köyde üniversite var' diyorlar. Şimdi zannediyorum bundan sonra 'Bizim İstanbul'da da bir üniversitemiz var' diyecekler. Çünkü artık onların Yıldız Teknik Üniversitesi var. Yıldız Teknik Üniversitesi'nin 35 kulüp temsilcisi bir haftadan beri Muş'ta. Güzeltepe'deki şu an içinde bulunduğumuz okulda yaklaşık 800 öğrenciye yardım ettiler. Aynı zamanda okulda spor salonu, kütüphane gibi donanımları sağladılar dedi.

Muş'ta olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Yıldız Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek ise üniversite olarak sosyal sorumluluk anlayışı içinde öğrencilerle güzel şeyler yapmaya çalıştıklarını söyledi. Rektör, Her yıl bir şehrinde ihtiyacı olan okula gidiyoruz. Hem gençlerimizi o yörenin insanıyla buluşturuyoruz hem de vatanı tanıtmak için önemli bir uğraş oluyor. Bu sene de buraya geldik. Mutlu oluyoruz. Çünkü ülkemizin birlik beraberliğe ihtiyacı var. İnsanlarımızın birbiriyle temas etmesi çok önemli. Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor, etrafımızda ciddi sıkıntılar var. Bu sıkıntıları aşmak için birlik beraberlik ve sürekli diyalog içinde olmamız lazım. Gençlerimiz geldiler, Anadolu'da insanlar nasıl yaşıyor, hangi sıkıntılar içindeler hem bunu gördüler, hem de bildiklerini aktardılar. Biz üniversiteler olarak asli görevlerimizden bir tanesi de bu. İnsanlığa faydalı olmak. Topluma karşı sorumluluğumuz bu. Bu sorumluluğu ufak da olsa yerine getirmeye çalışıyoruz diye konuştu.

Yıldız Teknik Üniversitesi Kulüpler Birliği üyesi ve Matematik bölümü öğrencisi Suna Kaplan da, 'Bir hafta dolu dolu yaşadık. Güzeltepe köyündeki okulda çok güzel işlere imza attık. Öğrencilerin yüzlerinde o tebessümü hiç unutmayacağım dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muş'un Köyündeki Öğrencilere Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement