Müteahhidin Mağdur Ettiği Aileler Adalet İstedi - Son Dakika
Güncel

Müteahhidin Mağdur Ettiği Aileler Adalet İstedi

Müteahhidin Mağdur Ettiği Aileler Adalet İstedi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 2007 yılında bir müteahhitle anlaşan aileler paralarını ödedikleri halde dairelerinin kendilerine teslim edilmediğini söyledi.

05.01.2014 16:58

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, 2007 yılında bir müteahhitle anlaşan aileler paralarını ödedikleri halde dairelerinin kendilerine teslim edilmediğini söyledi. Müteahhit M.A.'nın oğlu H.A. ise mağdur olduğunu söyleyenlerin kendilerine borçlu olduğunu ve dairelerin bu nedenle teslim edilmediğini iddia etti.

Kdz. Ereğli ilçesi Süleymanlar Mahallesinde müteahhit M.A ve oğlu H.A. tarafından 2007 yılında yapımına başlanan 55 dairelik binanın bir bölümünün paraları ödenmesine rağmen sahiplerine teslim edilmediği iddia edildi. Mağdur daire sahipleri ve arsa sahiplerinin toplam mağduriyetinin 1 milyon TL'nin üzerinde olduğu ifade edildi.

DAİRE SAHİPLERİ ADALET İSTİYOR

Dairesinin halen kendisine teslim edilmediğini ifade eden Şevki Yüksel mağdur olduklarını söyledi. Dairelerinin kendilerine teslim edilmediği gibi satıştan sonra müteahhit M.A.'nın aynı daire üzerinde kredi çektiğini ve şu an bankanın dairesine el koyarak satışa çıkarttığını dile getiren Yüksel, savcılığa yaptıkları suç duyurusundan da sonuç alamadıklarını söyledi. Yüksel, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Burada görmüş olduğunuz, çekmiş olduğunuz beş satılık daire var, ipoteklidir. Biz, bu daireleri M.A.'dan aldık. Kendisine paralarını ödedik. Ödediğimiz halde bizden sonra bankaya gidip kredi çekip bizim dairelerimizi borçlandırmıştır. M.A. ve oğlu H.A. hakkında sahtekarlık ve dolandırıcılık yaptığı iddiası ile 2013 yılında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Savcı Beyin bize gönderdiği cevabı, şikayetimizi inceleyip kişiler hakkında soruşturmaya gerek görmediğini belirtmiş. Burada bu olayla ilgili insan haklarına bir ihmal vardır. Bu olayla ilgili M.A.'nın bizi dolandırmış, bu bir suç değilmiş demektir. Biz böyle karşıladık." Savcı Beyin de görüşlerine saygılı olduklarını anlatan Yüksel, Biz burada görmüş olduğunuz mağdur olan, perişan olmuş kişiler Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığına bildireceğiz bu olayı. Gerekiyorsa Ankara'ya Başbakanlığa gideceğiz. M.A., bana gelip ziyaret ettiğinde aynen şöyle dedi: 'Benim şu an altı TIR'ım var, altı TIR'ın hepsi çalışıyor.' Namus ve şerefi üstüne bana söz verdi. 'Herkesin dairesini yapacağım' dedi. Benden 1 ay süre istedi. Ona bir ay verdim, sonra bu süre geçti. Fakat hala kaçıyor. Sayın M.A.; bak mağdurların hepsi burada. Bu mağdurlar seni bekliyor. Yüreğin varsa buyur sende gel buraya. "

Almanya'da temizlik işlerinde çalışarak biriktirdiği parası ile Türkiye'ye döndüğünde başını sokacak bir ev almak istediğini ancak 135 bin TL ödedikleri müteahhitin kendilerini dolandırdığını ileri süren Altun Turhan, böyle bir hakareti ve haksızlığı hak etmediğini söyledi. Turhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. Hakkını aramak için Almanya'dan Türkiye'ye geldiğini ifade eden Altun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne olur Allah rızası için bu sesimizi herkes bir duysun lütfen. Başbakanlığa, büyüklerimize her kim olursa olsun artık buna bir dur desin Biz Türkiye'mize güvenemedikten sonra kime güveneceğiz. Biz Almanya'da böyle bir hakaretle, sahtekarlıkla karşılaşmıyoruz. Ne olur Allah aşkına herkes duysun sesimizi, herkes dinlesin yani. Adalet istiyoruz, Türkiye Devleti'nden yardım istiyoruz. Sayın Başbakanımızdan Allah rızası için destek ve yardım rica ediyoruz."

Dairesinin kendisine teslim edilmemesine rağmen mecburiyetten eve girdiğini ve şu an doğalgaz, elektrik ve suyunun olmadığını ifade eden mağdur ailelerden Saadet Gökhan ise, müteahhitin sürekli kendilerini 'Bu gün yapacağım, yarın yapacağım' diyerek oyaladığını belirtti.

Müteahhit mağduru olduğunu ifade eden Saadet Gökhan, sözlerine şöyle devam etti: "Eve girmek için çok uğraştım. Evime girecektim, giremedim. Her şeyimizi ödedik. Fakat bir buçuk sene önce eşimi bu ev yüzünden kaybettim. Evimi bitirip içini yaptıracaktı, yaptırmadı. Sonra biz evi yaptırdık. Eşimin 52'sini okutturdum evde. Elektrik, su, doğalgazım yok. Evin içine soğuktan giremiyorum. Aylardır arıyorum 'Bu gün açtıracağım, yarın açtıracağım' deyip oyalıyor halen açtırmadı."

55 dairelik binanın yer sahiplerinden olan ve müteahhidin kendisine 3 daire vermesi gerektiğini söyleyen Yusuf Çakır da, M.A.'nın kendilerini sürekli oyaladığını dile getirdi. Müteahhidin sözleşmeye göre 2009 yılında teslim etmesi gereken daireleri 2014 yılına gelinmesine rağmen halen teslim etmediği gibi para ödeyip daire alanları da mağdur ettiğini dile getiren Çakır, yaptıkları tüm girişimlerden bir netice alamadıklarını ifade etti.

DÜPEDÜZ DOLANDIRICILIK

Arsa sahiplerinden Osman Güler de müteahhit M.A. ile 20 daire karşılığı anlaştıklarını ve 2009 yılında teslim edilmesi gereken dairelerin kendisine halen teslim edilmediğini söyledi. Müteahhidin sözleşme nedeniyle kendisine kiralar dahil yaklaşık 600 bin TL borçlu olduğunu belirten Güler, yasal hakkı olan tapu iptal davasını binadan daire alıp mağdur olan aileleri ikinci kez mağdur etmemek için vicdanen açamadığını belirtti.

Yapılanın dolandırıcılık olduğunu iddia eden Güler, şunları söyledi: "Bunun yaptığı dolandırıcılık. Buradaki insanlar dürüst insanlar. Bunların hepsini düpedüz dolandırmıştır. Yani ben 20 daire aldım ondan ama fakat 25 deseydim hemen verecekti. Yapmayacak ya içini. Herkese aynı şeyi yaptı. Herkes bu şekilde mağdur. Bana daireleri teslim etmediği için kira ödemesi lazım. Kiralarla birlikte yapmadığı işin hepsi mahkeme kararıyla tespit edildi. Aşağı yukarı 500-600 bin TL'nin içinde. Bana ödemesi gerekiyor, ben mağdurum. Ben mesela bu daireleri alanların hakkında tapu iptal davası açsam, bunlarda benim gibi insanlar, bunlarda benim gibi mağdur. Ben onu yapamadım, yapmıyorum zaten. İptal davası açsam buradaki mağdurların ödemesi lazım benim mağduriyetimi. Ama ben buna girişemiyorum, yapamıyorum"

"BORÇLARI ÖDEMEDİKLERİ İÇİN DAİRELERİ TESLİM ETMİYORUZ"

Müteahhit M.A.'ya ulaşılamazken oğlu H.A. ise suçlamaları kabul etmediğini belirterek dairelerin paraları ödenmediği için sahiplerine teslim edilmediğini söyledi. H.A., açıklamasında şöyle konuştu: "O dairelerle ilgili bir sıkıntı yok aslında. O bağıranların çoğu bir para ödemedi. Onların çoğuna ihtar çekeceğim noterden. 15 bin TL vermiş bana, kalanını ödememiş dairenin tapusunu istiyor. İki yıldır benim dairelerimde oturuyorlar. Kira vermeden başka bir şey ödemeden iki senedir oturuyorlar evde. Ödediği para üç kuruş, adam evde oturuyor. Onların hepsinin borcu var." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Müteahhidin Mağdur Ettiği Aileler Adalet İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement