Nasreddin Hoca 2. Altın Eşek Komedi Filmleri Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Nasreddin Hoca 2. Altın Eşek Komedi Filmleri Festivali Başladı

Nasreddin Hoca 2. Altın Eşek Komedi Filmleri Festivali Başladı

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi ve Film Yönetmenleri Derneği'nin organize ettiği 1-6 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 2.Altın Eşek Komedi Filmleri Festivali başladı.

03.07.2013 13:56

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi ve Film Yönetmenleri Derneği'nin organize ettiği 1-6 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 2. Altın Eşek Komedi Filmleri Festivali başladı.

Festival kapsamında Akşehir Açık Hava Tiyatrosu'nda açılış töreni yapıldı. Törene Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Film Yönetmenleri Derneği Başkanı Reis Çelik, yönetmenler Yüksel Aksu, Atalay Taşdiken ve Talip Karamahmutoğlu ile oyuncu Rıza Sönmez katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, 1959 yılından bu yana Akşehir'de, Nasreddin Hoca ile ilgili bir çok sanatsal etkinlik yapıldığına vurgu yaparak, bu yıl da Nasreddin Hoca ve onun mizahı ile ilgili 5 dalda Altın Eşek Ödülleri verdiklerini söyledi. Geçen yıl ilki yapılan Nasreddin Hoca 2. Altın Eşek Komedi Filmleri Festivali'nin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Oğul, "Bu festivalle biz komediye ve komedi filmlerine bir destek vermek istiyoruz. Nasreddin Hoca Akşehir'de, bu topraklarda yaşamışsa ve mizah bu topraklardan doğmuşsa, bu topraklarda mizahla ilgili bir çok yarışma yapılsın istedik. Sinema da bunlardan biri ve bunun ikincisini bu yıl gerçekleştirmekten onur duyuyoruz. İnşallah ilerleyen senelerde bunu uluslararası boyutlara da taşımayı hedefliyoruz" dedi.

Film Yönetmenleri Derneği Başkanı Reis Çelik de yaptığı konuşmada, en zor şeyin güldürmek olduğunu belirterek, Türk sinemasında bir çok sanatçının komedi filmlerinde özveri ile rol aldığını belirtti.

Festival kapsamında Akşehir Kültür Merkezi'ndeki salonlarda 2012-2013 yılı içerisinde vizyona giren komedi filmlerinden seçilenler izleyiciyle buluşuyor. Jüri tarafından değerlendirilen bu filmlerden seçilen en iyi komedi filmine 10 bin TL, en iyi komedi oyuncusuna 5 bin TL ödül ve yönetmenine de Altın Eşek Ödülü verilecek. Festival kapsamında Hababam Sınıfı, Süt Kardeşler, Sev Kardeşim ve daha sayısız filmlerin yönetmeni, Mavi Boncuk ve nice filmlerin senaryosunu yazan, Karaoğlan Geliyor, Tosun Paşa, Tarkan ve daha nice filmlerin yapımcısı Türk sinemasına adını altın harflerle yazdıran ve yön veren usta isim Ertem Eğilmez ve Arzu Film ekolü için de bir panel düzenlendi. Akşehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Uğur Vardan, Reis Çelik, Yüksel Aksu, Turan Özdemir, Atalay Taşdiken ve Nuri Alço katıldı. Konuşmacılar Ertem Eğilmez ile ilgili anılarını paylaşarak Türk sinemasında Ertem Eğilmez'in önemi üzerine fikirlerini sundular. Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul'un da katıldığı ve oldukça kalabalık olan panelde Nuri Alço'nun filmlerindeki gazoza hap katması ile ilgili 'bu filmler sayesinde genç kızlarımıza ders verip kötü yola düşmelerini önledik' sözleri kahkahalara yol açtı.

Festival kapsamında Ünlü Oyuncular Nuri Alço ve Turan Özdemir'e de onur ödülleri verildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nasreddin Hoca 2. Altın Eşek Komedi Filmleri Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement