Nevruz Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Nevruz Gerginliği

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Güvenlik Şube Müdürü Güner Yılmaz'ın gruba ikazı Polisin müdahalesi Grubun yürüyüşü Gözaltı uygulaması - Slogan atan gruba müdahale edildi, 16 kişi gözaltına alındı Kocaeli Üniversitesinde nevruz kutlaması yapmak isteyen gruba polis ve özel güvenlik görevlileri müdahale etti, 16 kişi gözaltına alındı.

23.03.2016 18:16

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Güvenlik Şube Müdürü Güner Yılmaz'ın gruba ikazı

Polisin müdahalesi

Grubun yürüyüşü

Gözaltı uygulaması - Slogan atan gruba müdahale edildi, 16 kişi gözaltına alındı

Kocaeli Üniversitesinde nevruz kutlaması yapmak isteyen gruba polis ve özel güvenlik görevlileri müdahale etti, 16 kişi gözaltına alındı.

Umuttepe yerleşkesinde bir grup, nevruz kutlaması için üniversitenin sosyal tesisleri önünde toplanarak Kürtçe şarkı söyleyip slogan attı.

Güvenlik Şube Müdürü Güner Yılmaz'ın "Burada örgüt propagandası yapıyorsunuz" demesi üzerine gruptan bir kişi "Şarkılarımızı söylüyoruz" şeklinde karşılık verdi. Yılmaz ise "Şarkılarınızı Kürdistanla ilgili söyleyemezsiniz, burası Türkiye Cumhuriyeti topraklarıdır. Burada şimdi size müdahale edeceğiz, buradan dağılmanızı istiyorum. Bu bir ikazdır." dedi.

Polis, ikaza rağmen slogan atmayı sürdüren gruba cop ve kalkanlarla müdahale etti. Çıkan arbedede 9 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrenciler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Daha sonra İletişim Fakültesi önünde toplan grup ise gözaltına alınanların serbest bırakılmasını talep etti.

Burada basın açıklaması okunmasının ardından slogan atarak yürümek isteyen gruba özel güvenlik görevlileriyle polis müdahale etti. Yerleşkede bir süre yaşanan kovalamacanın ardından 7 kişi daha gözaltına alındı.

Öte yandan, yaşanan arbedenin ardından gözaltına alındığı sırada fenalaşan, astım hastası olduğunu belirtilen Emre K, polis otomobiliyle hastaneye kaldırıldı.

Nevruz Gerginliği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nevruz Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement