Nişanyan'ın Kitap Bağışına Onay Çıkmadı - Son Dakika
Güncel

Nişanyan'ın Kitap Bağışına Onay Çıkmadı

Nişanyan\'ın Kitap Bağışına Onay Çıkmadı

Sevan Nişanyan, sosyal medya üzerinden gönderdiği bir mesajla insanları Torbalı Açık Cezaevi Kütüphanesi'ne kitap bağışı yapmaya çağırdı.

13.01.2014 13:19  Güncelleme: 13:31

Selçuk'un Şirince köyünde kaçak inşaat yaptırdığı gerekçesiyle hakkındaki iki yıllık hapis cezasını çekmek için Torbalı Açık Cezaevi'nde bulunan yazar Sevan Nişanyan, cezaevine girdikten sonra sosyal medya üzerinden gönderdiği bir mesajla insanları Torbalı Açık Cezaevi Kütüphanesi'ne kitap bağışı yapmaya çağırdı. Nişanyan duyurusunda şöyle dedi: "Torbalı Açık Cezaevi'nin kütüphanesini adam etmek için Dersim Ovacıklı Mehmet ile kolları sıvadık. Bol kitaba ihtiyacımız var. Roman, siyaset, tarih, okul kitabı, çocuk kitabı her şey olur. Özellikle yayıncı dostlarımızın yardımları makbule geçecek. Adres: Torbalı Açık Cezaevi, İzmir."

BAĞIŞLANAN KİTAPLAR İADE EDİLECEK

Sosyal medyadaki çağrı karşılığını buldu ve yüzlerce kitap gönderildi. Ancak kötü haber yine sosyal medyadan duyuruldu ve kitapların kabul edilmediği açıklandı. Nişanyan'ın Facebook hesabı üzerinden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Kitap yağmaya başladı, 3 günde 400'e yakın kitap geldi. Nesin Yayınevi, Aziz Nesin külliyatını göndermiş. Afyon'dan adını hatırlayamadığım bir arkadaş, eski Taraf yazarlarının tüm kitaplarını derlemiş. İngiliz Büyükelçiliği'nden bir hanım, o an masasında olan kitapları toplayıp yollamış. İzmir'de bir üniversitede öğrenciler kitap kampanyası açmışlar. 'Nasıl tasnif edeceğiz, nereye sığdıracağız?' diye tartıştık. Telefonlar ettik, yer karosu gelsin, kitap rafı gelsin, masa sandalye gelsin. Bugün müdüriyetten çağırdılar. Meğer yasakmış. Müdür beyler tedirgin olmuş. 'Gerekirse devletimiz gönderir, senin üzerine vazife değil' dediler. Gelenleri de iade edeceklermiş. Heyhat, güzel kitaplar vardı halbuki..." Cezaevi yetkilileri, konuyla ilgili soru üzerine, "Burası bir kamu kurumu, biz devlet memuruyuz. O konuda bir bilgi vermemiz söz konusu olamaz" demekle yetindi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nişanyan'ın Kitap Bağışına Onay Çıkmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement