Nüfusu Yaşlanan Almanya'da Göçmen Kökenli Gençlere İhtiyaç Var - Son Dakika
Güncel

Nüfusu Yaşlanan Almanya'da Göçmen Kökenli Gençlere İhtiyaç Var

Nüfusu Yaşlanan Almanya\'da Göçmen Kökenli Gençlere İhtiyaç Var

Almanya’nın Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, Almanya'da nüfusun yaşlandığını, göçmen kökenli gençlere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

26.08.2013 16:29

Almanya'nın Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, Almanya'da nüfusun yaşlandığını, göçmen kökenli gençlere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Türk Alman Sağlık Vakfı'nın (TASV) Giessen kentinde düzenlediği kahvaltıya katılan Bouffier, Almanya'da genç nüfusun azaldığını belirterek, bunun eğitim konusunun ciddi olarak ele alınmasını gerektirdiğini ifade etti. Bouffier, bazı bölgelerde okula başlayan çocukların sayısının önemli ölçüde azaldığını vurguladı.

Almanya'da itfaiye ve acil yardım alanlarında gönüllü kuruluşların etkin olduğunu kaydeden Bouffier, "Yaşlı bir insanın sırtına 40 kilogramlık bir çanta yükleyerek, gaz maskesi ve teçhizatla yardım kurumlarında çalışması beklenemez. Bu konularda gençlere ihtiyacımız var" dedi.

Bouffier, "Alman toplumu renkli bir toplum. Göçmenlerin ailelerinde daha fazla çocuk var. Bunu fırsata çevirmek gerekir. Çocuklar geleceğimizdir" diye konuştu.

TASV'nin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını söyleyen Bouffier, Türk ve Alman toplumunun yararına çalışmalar yaptığı için TASV Başkanı Dr. Yaşar Bilgin ve ekibine teşekkür etti.

Huzurevlerinde genç personele duyulan ihtiyaca işaret eden Bouffier, Offenbach şehrinde göçmen kökenli gençleri yaşlı bakım hizmetine kazandırmak için bir proje başlattıklarını duyurdu.

TASV Başkanı Dr. Bilgin de Almanya'nın geleceğinin gençlere bağlı olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

"Almanya daha çok insan gücüne ihtiyacı olan bir devlet. Yetişmiş ve kalifiye insan gücüne bağımlı bir devlet. Burada nüfus giderek yaşlanıyor, ellerindeki gençler de daha çok göçmen kökenlilerden oluşuyor. Almanlar da bunu gördüler ve bu bizim için de bir şans. Biz de bunu iyi kullanırsak hem bizim hem de Almanya'nın lehine olacaktır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nüfusu Yaşlanan Almanya'da Göçmen Kökenli Gençlere İhtiyaç Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement