O Günkü Başyaveri O Anları Anlattı - Son Dakika
Güncel

O Günkü Başyaveri O Anları Anlattı

O Günkü Başyaveri O Anları Anlattı

Özal'ın Öldüğü Gün Hastaneye Nasıl Götürüldü?

04.10.2010 17:42  Güncelleme: 18:04

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünden önce ambulans yerine arabayla hastaneye götürülerek zaman kaybedildiği iddialarını yalanlayarak Özal'ın, Köşk'ün envanterindeki ambulans ve korumalar eşliğinde Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nin acil kısmına götürüldüğünü, önce GATA'ya götürülerek zaman kaybettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Güner, "8'inci Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal'ın Başyaveri" imzasıyla yaptığı yazılı açıklamada, bugün basına yansıyan ve Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal ile yapılan söyleşide kendisine yönelik bazı iddialara yanıt verdi.

Özal'ın vefatının meydana geldiği 17 Nisan 1993 günü, Özal'ın ambulansla Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne götürülmesi dışında vefat ile ortaya atılan iddialarla ilgili özel bir bilgiye sahip olmadığını ifade eden Güner, halen geçerli olan Köşk mevzuatı gereği Cumhurbaşkanı'nın sağlık hizmetiyle ilgili sorumluluğun Başyaver'de değil, Genel Sekreterlik İdari Yardımcılığı'nda olduğunu kaydetti. Olay olduğunda Özal'ın, Köşk'ün envanterindeki ambulans ve korumalar eşliğinde hastaneye götürüldüğünü vurgulayan Güner, açıklamasında şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı, doğrudan Hacettepe Üniversitesi Hastanesinin acil kısmına götürülmüştür. Dolayısıyla, önce GATA'ya götürülerek zaman kaybedildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Olayın ilk anında 8'inci Cumhurbaşkanı'nın yanına eşi Hanımefendi, daha sonrasında da önce hizmetliler ve korumalar, bilahare nöbetçi yaver gelmiştir. Başyaver olay yerine geldiğinde ise Cumhurbaşkanı'nın yanında en az altı kişi bulunmaktaydı. O gün yaşananlara şahit olan ve olayın görgü tanığı durumundaki birçok görevli bugün hala hayattadır. Soruşturmayı yürüten ilgili ve yetkili makamların daveti halinde hepimizin adalete yardımcı olacağında şüphe bulunmamaktadır."(ANKA)

(HH/ÖMR).

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel O Günkü Başyaveri O Anları Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement