Öcalan'ın Ablası Havva Keser, Tedavi Gördüğü Hastanede Vefat Etti - Son Dakika
Güncel

Öcalan'ın Ablası Havva Keser, Tedavi Gördüğü Hastanede Vefat Etti

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın ablası 75 yaşındaki Havva Keser, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

06.10.2014 12:35

Adana merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar Mahallesi'nde yaşayan Havva Keser, yüksek tansiyon, şeker ve beyin kanaması teşhisiyle yaklaşık bir ay önce Özel Adana Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yoğun tedaviye alınan Havva Keser bu sabah vefat etti. Keser'in nerede toprağa verileceğine, bu sabah İmralı'ya bayram ziyaretine giden Mehmet Öcalan'ın ağabeyi Abdullah Öcalan ile yapacağı görüşmede karar verileceği belirtildi.

AİLESİ, ABDULLAH ÖCALAN'IN CENAZEYE KATILMASINI İSTİYOR

Tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybeden Abdullah Öcalan'ın ablası Havva Keser'in oğlu eski Yakapınar Belediye Başkanı Osman Keser, dayısının herkes gibi yasadan faydalanarak annesinin cenazesine katılmasını istediğini söyledi. 

Adana merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Yakapınar Mahallesi'nde yaşayan İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken törer örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın ablası Havva Keser, yüksek tansiyon, şeker ve beyin kanaması teşhisiyle yaklaşık 6 Eylül 2014 günü Özel Adana Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yoğun tedaviye alınan Havva Keser bu sabah vefat etti. Bu olay üzerine Keser'in oğlu eski Yakapınar Belediye Başkanı Osman Keser hastaneye geldi. Cenaze işlemlerini gerçekleştirdi. Keser, hasta önünde beklerken yaptığı açıklamada annesinin yaklaşık bir ay önce şeker, tansiyon gibi rahatsızlıklar yüzünden hastaneye yatırdıklarını bu sabaha karşı hayatını kaybettiğini belirterek, "Annemin nereye gömüleceğine İmralı'ya giden dayım ile Abdullah Öcalan karar verecek. Ona göre annemi ya Yakapınar'a ya da doğum yeri olan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli köyüne defnedeceğiz. İmralı'dan gelecek kararı bekliyoruz" dedi. 

Keser, cenazeye dayısı olana Abdullah Öcalan'ında katılmasını istediklerini ifade ederek, "Yakını ölen cezaevindeki vatandaşların cenazesine katılmasını içeren yasa var. Daha önce gördük, yakını gölen generaller cenazesine katıldı. Biz bu ülkenin bir vatandaşı olan dayımızın da ablasının cenazesine katılıp cenazeye omuz vermesini istiyoruz. Ancak buna karar verecek olan devletimizdir. Biz uygulanan bu yasanın herkese eşit şekilde uygulanmasını bekliyor ve Öcalan'ın cenazeye katılmasını istiyoruz" diye konuştu.  Cenaze İmralı'dan gelecek karar nedeniyle hastanenin morgunda bekletiliyor.

FATİH KEÇE-EREN BOZKURT

Öcalan\'ın Ablası Havva Keser, Tedavi Gördüğü Hastanede Vefat Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öcalan'ın Ablası Havva Keser, Tedavi Gördüğü Hastanede Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement