Öğrencilerin Geleceği İçin Üniversite ile Sektör El Ele - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerin Geleceği İçin Üniversite ile Sektör El Ele

Öğrencilerin Geleceği İçin Üniversite ile Sektör El Ele

İstanbul Kültür Üniversitesi ve Birleşmiş Markalar Derneği'nin öğrencilerin üniversite ile iş dünyası arasında köprü kurmak için düzenlediği toplantıda, üniversite ve sektör arasındaki iş birlikleri ve geleceğe yönelik projeler anlatıldı.

15.05.2012 16:47

İstanbul Kültür Üniversitesi ve Birleşmiş Markalar Derneği'nin öğrencilerin üniversite ile iş dünyası arasında köprü kurmak için düzenlediği toplantıda, üniversite ve sektör arasındaki iş birlikleri ve geleceğe yönelik projeler anlatıldı.

İstanbul Kültür Üniversitesi ile Birleşmiş Markalar Derneği'nin Ortaköy Feriye Lokantası'nda düzenlediği kahvaltılı toplantıya İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer,

İstanbul Kültür Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Durmuş Dündar, Birleşmiş Markalar Derneği Genel Sekreteri Ekrem Utku, çok sayıda basın mensubu ve sektör temsilcisi katıldı. Toplantıda gelenekselleşen İstanbul Kültür Üniversitesi Kariyer Günleri'nin detayları masaya yatırıldı.

İstanbul Kültür Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü, Ekonomi- Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKOMER) ve İstanbul kültür Üniversitesi Kariyer Kulübü'nün düzenlediği kariyer günlerinin amacının, öğrencilerin iş arama süreçlerini kolaylaştırmak ve üniversite ile iş dünyası arasında köprü kurmak olduğu ifade edildi.

Üniversite olarak öğrencilerin gelecekle ilgili projelerinde kendilerine her zaman destek olduklarını belirten İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer, "15 yıl bir üniversite için küçük bir zaman dilimi ama bu zaman dilimi içine üniversitemiz çok sağlıklı bir şekilde büyüdü. 7 bin 800 öğrenciye sahibiz. Üniversitelerin üç tane evrensel görevi vardır. Bunlardan bir tanesi iyi eğitim öğretim yapmak. İkincisi iyi araştırma yapmak. İyiden kastettiğim küresel ölçekte kabul gören anlamına geliyor. Üçüncü ve en önemli görevi ise, bilgiyi halka götürmektir. Yani sosyal sorumluluk projeleri yaparak, bilgiyi halka ulaştırmaktır. İstanbul Kültür Üniversitesi bu üç maddeye de çok önem veren bir üniversite" dedi.

Öğrencilerin iyi bir iş kariyerine sahip olabilmeleri için üniversite ile sektörün işbirliği yapması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Dursun Koçer, "Bir başka amacımız da sektörle bir araya gelmek. Bizim meslek Yüksek okullarımız var. Diyelim ki iklimlendirme ve soğutma programlarımız var okullarda. Biz akademisyenler olarak. İki yıllık bir ders programı hazırlıyoruz. Öğrenciler öğrenimini tamamladıktan sonra sektöre gidiyor. Sektörde ki yöneticiler şu işi yap deyince, öğrenci o işi yapamıyor. Çünkü o sektörün istediği formasyonda değil. Onun için biz, sektördeki insanlara gelin bize diyoruz. Beraber iki yıllık ders programını beraber yapalım. Hatta siz bize şu dersleri, sektörde çok usta insanlar var. Onlar ders versin. Dolayısıyla biz sektörü de bu anlamda ortak çalışmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Üniversite sektör iş birliğine çok önem verdiklerini belirten İstanbul Kültür Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Durmuş Dündar, "Biz bu çalışmalara öğrencilerimizle sektör temsilcilerini birebir karşılaştırarak başladık. Bölgemizde bulunan sanayi bölgeleriyle eğitim, staj protokolleri imzaladık. Karşılıklı işbirliği hem bizi hem onları çok mutlu ediyor. Birleşmiş Markalar Derneği'nin vermiş olduğu destek çok önemli. Onların gücüyle bu işte bir ivme kazanmaya çalıştık. Çalışmalarımız iki yönlü ilerliyor. Kariyer Günleri'nde öğrencilerimizle sektör temsilcilerimizi buluşturuyoruz. Onlara iş dünyası anlatılıyor. Öğrenciler CV'lerini bırakıyorlar. Uygun görülen öğrencilere staj imkanı sağlanıyor. İlerleyen zamanlarda da çalışma fırsatı sunuluyor" dedi.

İstanbul Kültür Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Birleşmiş Markalar Derneği Genel Sekreteri Ekrem Utku da, "Sektörel eğitimlere her zaman destek veriyoruz. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğrencilere perakende seçmeli ders verilmesi için çalışma yürütüyoruz. Onun da başarılı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Dursun Koçer, katılımcılara üniversitenin farklı alanlarda yaptıkları sosyal sorumluluk projelerini de anlattı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrencilerin Geleceği İçin Üniversite ile Sektör El Ele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement