Öğretmenler Gününe Buruk Kutlama - Son Dakika
Güncel

Öğretmenler Gününe Buruk Kutlama

Öğretmenler Gününe Buruk Kutlama

24 KASIM Öğretmenler Günü nedeniyle Nevşehir'de de tören düzenlendi.

24.11.2011 13:10

24 KASIM Öğretmenler Günü nedeniyle Nevşehir'de de tören düzenlendi. Çok sayıda öğretmen ve öğrencinin katıldığı törende, Van depreminde hayatını kaybeden 75 öğretmenin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Öğretmenler Günü nedeniyle ilk tören Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Vali Vekili Vural Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan'ın yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrencinin katıldığı törende, önce çelenkler konuldu. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vefat eden öğretmenler ile son Van depreminde hayatını kaybeden 75 öğretmen için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Sonrasında İstiklal Marşı okundu.

Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, burada yaptığı konuşmasında eğitimi, bir ülkenin kalkınmasındaki faktörlerin en önemlilerinden biri olarak kabul edildiğini belirterek, eğitim açısından kalkınmanın insan kaynaklarının geliştirilmesi olduğunu belirtti. Fatsa şöyle konuştu:

"İnsan kaynağını geliştirme bir toplumda yaşayan tüm insanların bilgi ve becerilerinin geliştirme sürecidir. Bu süreçteki en önemli rolü öğretmenlerimiz oynar. İnsan sevgisini; vatkan aşkını, milli birlik ve bütünlük anlayışını yoğuran; kendine güvenmeyi, milletiyle öğünmeyi, geçmişiyle ve geleceğinde ülkesinden gurur duymayı aşılayan ve böylece üstün nitelikli insan yetiştirmeye çalışan ve didinen mimardır."

Öğretmenlere seslenen Fatsa, demokrasi ve kalkınma hizmetindeki eğitimin en stratejik öğesinin öğretmen olduğunu kaydetti. Fatsa, öğretmenlerden öğrencileri yetiştirirken öğretmeye değil, öğrenmeye, ezberciliğe değil, anlamaya, şekil ve kalıpçılığa değil kişilik geliştirmeye, başarısızlığı ölçmeye değil, kişilik geliştirmeye, tek kaynağa değil kaynak zenginliği ile zorlamaya dayalı değil, isteklendirmeye yönlendirmeleri çağrısında bulundu.

Mesleğe yeni başlayan 12 genç öğretmenin yemin etmesinin ardından 2011 yılında emekliye ayrılan 4 öğretmene de üstün şeref belgeleri Nevşehir Vali Vekili Vural Demirtaş tarafından takdim edildi.

Türk Eğitimsen Nevşehir Şubesi Başkanı Mustafa Uğur Ali Bey Camii'nde ölen ve şehit olan öğretmenler içinde Mevlid okuttu. Ardından 500 kişiye tatlı dağıtıldı. - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğretmenler Gününe Buruk Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement