Okul Değil Sanki Fabrika - Son Dakika
Güncel

Okul Değil Sanki Fabrika

Okul Değil Sanki Fabrika

Mersin Silifke Endüstri Meslek Lisesi'nde geleceğin mucitleri yetişiyor.

11.06.2011 13:20

Mersin Silifke Endüstri Meslek Lisesi'nde geleceğin mucitleri yetişiyor.

Silifke Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde fabrika gibi üretim yapılıyor. Son üç yılda Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) siparişi üzerine yaklaşık 5 bin öğrencisi sırası ile öğrenci masası üretilen okulda, ahşap piknik setlerinden, portatif laptop sehpasına, perforjeden, römorka, hatta tekneye kadar herşey üretiliyor.

Okul Müdür Vekili Uğur Kaya, 700 öğrenci mevcutlu okulun ahşap ve metal teknolojisi atölyelerinde, MEB'in siparişi üzerine 2010-2011 eğitim öğretim yılı içinde 500 sıranın üretilerek teslim edildiğini, şu anda ise sipariş edilen 140 sıranın yapımının sürdüğünü söyledi. Okulun döner sermaye sistemi ile çalıştığı için resmi kurumlardan ihalesiz sipariş alıp yapabildiğini belirten Kaya, "Okulumuzun ahşap ve metal teknolojisi bölümlerinde bakanlığımızın vermiş olduğu siparişler doğrultusunda okul sıraları yapılmaktadır. Bu sıraları yapan öğrencilerimiz aynı zamanda meslek öğrenmekte ve bu sıraları kullanmaktadırlar. Okulumuzda son üç yıl içerisinde yaklaşık 5 bin sıra yapılmıştır. ve çalışmalarımız bu doğrultuda devam etmektedir. Okulumuzda eğitim gören öğrenciler hem mesleklerini öğreniyorlar, hem de kendilerini hayata hazırlayacak olan işlerine sahip olmaktadırlar. Şu anda Silifke genelinde elektrik, elektronik ve otomotiv servislerinde, mobilya ve metal atölyelerinde bizden mezun olan öğrenciler çalışmaktadır. Eğer meslek okullarına daha çok önem verilirse bu okullardan mezun olan çocukların ülkemizin kalkınması için gerekli olan ara insan gücü rahatlıkla karşılanacaktır" dedi.

Metal Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Otomotiv Bölümü, Elektrik- Elektronik teknolojisi, bilişim teknolojisi, gemicilik bölümlerinin bulunduğu okulda öğrenciler Metal Bölümü Alan Şefi İsmail Soylu, atölye öğretmenleri Yaşar Demirdiş, Ali Kutlular, Ahşap Bölümü Alan Şefi Duran Er ve Ahşap teknolojisi öğretmeni Selman Çamdeviren nezaretinde üretim yapıyor. - Mersin/ Silifke

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Okul Değil Sanki Fabrika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement