Okulda Faciaya Kılpayı - Son Dakika
Güncel

Okulda Faciaya Kılpayı

Okulda Faciaya Kılpayı

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, 2003 yılında eğitim ve öğretime açılan Çiğli İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin istinat duvarı çöktü.

09.03.2012 16:47  Güncelleme: 17:54

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, 2003 yılında eğitim ve öğretime açılan Çiğli İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin istinat duvarı çöktü. Öğretmenlere ait iki aracın enkaz altında kaldığı olayda büyük şans eseri öğrencilere bir şey olmadı. Okulun ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2007 yılından bu yana duvarın onarılması için uğraştığı öğrenildi.

İzmir'in Çiğli İlçesi, sabah saatlerinde facianın eşiğinden kıl payı kurtuldu. İlçede bulunan ve 2003 yılında eğitim öğretime başlayan Çiğli İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ni çevreliyen istinat duvarlarından biri sabah saat 10.00 sıralarında öğrencilerin ikinci teneffüsü bitirip üçüncü derse girmelerinin hemen ardından büyük bir gürültü ile çöktü. Olayda öğretmenlere ait iki araç enkaz altında kalırken şans eseri öğrencilere bir şey olmadı. Göçüğün ardından okul bir gün süreyle tatil edilirken, bölgenin elektriği kesildi ve Çiğli Belediyesi'ne bağlı ekipler enkaz kaldırma çalışmalarına başladı.

GELİYORUM DEDİ

Çiğli İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin üç tarafını çevreleyen yaklaşık 15 metre yüksekliğindeki istinat duvarlarında meydana gelen çökme okulun kesin kabulünün yapıldığı 2004 yılında tespit edildi. Okulun kesin kabulü, tutanağa duvarların müteahhit firma tarafından onarılması maddesi konularak yapıldı ve Şubat 2003'te okulda eğitim ve öğretime başlandı. Bugün sabah saatlerinde yıkılan bölüm 2007 yılında duvardan ayrılmaya başladı. Bunun üzerine dönemin okul yönetimi önce Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çiğli Kaymakamlığı ve İzmir Valiliği'ne durumu bildirdi. Ancak yapılan incelemelerin ardından ayrılmanın bir sıkıntı yaratmayacağı raporu verildi. Kusurun giderilmemesi üzerine okul yönetimi 2010 yılına kadar her yıl duvar hakkında girişimde bulundu, ancak bir sonuç alınamadı.

ORTADA FİRMA YOK

Bugün duvarın yıkılmasının ardından Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdullah Işık ve Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Arslan okulda inceleme yaptı. Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, okulun istinat duvarı ile konunun yargıya intikal etmiş olduğunu söyledi. Kaymakam Arı, Duvarla ilgili eksiklikler okulun kesin kabulunün yapıldığı günden beri var. Sürekli olarak müteahhit firmanın eksiğini tamamlaması için yazışmalar yapılmış. Olay İzmir Valiliği'ne hatta yargıya kadar intikal etmiş, ancak okulu yapan müteahhit bir kazada hayatını kaybettiği için firma kapanmış. Muhatap bulunamadığı için de bugüne kadar gelinmiş. Tedbir amacıyla okulu bir gün tatil ettik. Yıkılan bölgede çalışmalar tamamlandıktan sonra okul yeniden eğitim ve öğretime açılacak diye konuştu.

LOKMA DÖKÜLECEKTİ

Öte yandan göçüğün bahçenin öğrenciler tarafından pek fazla kullanılmayan bölümünde olması da şans olarak değerlendirildi. Bahçenin o bölümünün öğretmenlerin araçlarını parketmekte kullanıldığını belirten Okul Müdürü Oya Ada Taç, "Sabah teneffüs bitip öğrenciler sınıfa girdikten hemen sonra büyük bir gürültü duyduk. Önce bir kamyonun devrilmiş olacağını düşündük,çıkınca da duvarın yıkılmış olduğunu gördük. Bahçenin o bölümünü mümkün olduğu kadar kullanmıyoruz,öğrencilerimiz teneffüste genelde ön tarafta bulunuyorlar" dedi.

Okul Müdürü Taç, okulda öğretmenlik yaparken dört yıl önce hayatını kaybetmiş bir meslektaşları anısına her yıl lokma döktürdüklerini sözlerine ekleyerek, "Bugün yine anma amacıyla lokma döktürecektik. Lokmacılar saat 10.00'da gelecekti ve o zaman öğrencilerimiz bahçenin o tarafında bulunacaklardı. Duvarın lokma dökülmesinden önce yıkılması büyük faciayı önledi" dedi.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement