Okur-Yazar Değil, 2 Şiir Kitabı Yayınlandı - Son Dakika
Güncel

Okur-Yazar Değil, 2 Şiir Kitabı Yayınlandı

Okur-Yazar Değil, 2 Şiir Kitabı Yayınlandı

Okur-yazar olmayan 74 yaşındaki Rahmi Kurt'un söylediği dini ağırlıklı, kasideye benzer dizeleri, ikinci şiir kitabı olarak yayınlandı.

15.05.2013 11:38  Güncelleme: 14:51

Kayseri Huzurevi'nde kalan, okur-yazar olmayan 74 yaşındaki Rahmi Kurt'un söylediği dini ağırlıklı, kasideye benzer dizeleri, ikinci şiir kitabı olarak yayınlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yaşlılara hizmet verdiği Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi sakinlerinden 77 yaşındaki Salih Dinçer, duygularını kağıda dökerken, 72 yaşındaki Burhanettin Çınar'da burada yazdığı şiirlerinde gençlere "Kötü alışkanlıklardan uzak durun" mesajı vermeye çalıştığını söyledi. Huzur evindeki huzurdan ilham aldığını anlatan Rahmi Kurt ise, içindeki ilahi aşkı mısralara döktüğünü söyledi. Kurt, bir rüyasında Yunus Emre'yi gördüğünü anlatırken, "Yunus Emre bana bir tas şerbet içirdi ve artık susma, konuş hitabında bulundu" dediğini, bunun üzerine şiir yazmaya başladığını söyledi.

Okur- yazar olmayan Rahmi Kurt, dizeleriini ses kaydına aldıktan sonra bu şiirler Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu'nun desteğiyle kitaplaştırdı. Bu güne kadar 2 kitabı basılan Rahmi Kurt, kitaplardan elde ettiği gelirle kutsal mekanları ziyaret ettiğini söyledi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Okur-Yazar Değil, 2 Şiir Kitabı Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement