Ölenlerin 9'u da Türk - Son Dakika
Güncel

Ölenlerin 9'u da Türk

Ölenlerin 9\'u da Türk

İsrail'den Getirilen 9 Cenazenin de Türk Vatandaşlarına Ait Olduğu Belirlendi

03.06.2010 03:43

Gazze'ye yardım götüren ve İsrail'in saldırısına uğrayan gemilerdeki gönüllüleri taşıyan 2. ve 3. uçak da İstanbul'a geldi.

GAZZE'ye insani yardım taşıyan gemilere İsrail askerleri tarafından yapılan saldırı sonucunda gözaltına alınan, aralarında yabancı uyruklularında bulunduğu 466 kişi ve öldürülen 9 kişinin cenazesi İstanbul'a getirildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH), İsrail'den Türkiye'ye getirilen cenazelerin 9'unun da Türkiye vatandaşı olduğunu açıkladı. Bazı Türk vatandaşlarının da kayıp olduğunu dile getiren ancak ailelerini tedirgin etmemek için isim vermeyen İHH yetkilileri, gemide hayatını kaybeden yabancı uyruklu aktivist sayısının da 9'un üzerinde olduğunu ifade etti.

İHH yetkililerinden alınan bilgilere göre hayatını kaybeden Türklerin isimleri şöyle; Ali Haydar Bengi, Cengiz Songür, Cengiz Akyüz, Cevdet Kılıçlar, Çetin Topçuoğlu, Fahri Yaldız, Furkan Doğan, İbrahim Bilgen, Necdet Yıldırım.

Hayatını kaybeden 9 kişi için bugün Fatih Camii'nde öğle namazı kılınacak

CENAZELER ADLİ TIP KURUMUNA GELDİ

İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım götüren konvoyda yer alan Mavi Marmara gemisine yönelik saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazelerini almak üzere araçlar Adli Tıp Kurumu'na geldi.

Uçakla İstanbul'a ardından da gerekli incelemeler yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na getirilen 9 cenazenin tamamının Türk vatandaşı olduğu açıklandı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri, işlemlerinin ardından cenaze namazı için Fatih Camii'ne götürülecek .

GÖNÜLLÜLERİ ARINÇ KARŞILADI

Gazze'ye insani yardım amacıyla giden ve İsrail'in saldırısına uğrayan gönüllüleri, Atatürk Havalimanı'nda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile diğer ilgililer karşıladı.

THY'ye ait 3 uçakla gelen 466 gönüllüyle birlikte, onlara yardımcı olmak amacıyla İsrail'e giden 4 milletvekili de Atatürk Havalimanı'na geldi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Nusret Bayraktar, Ali Bayramoğlu ve Murat Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bazı milletvekilleri, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Merkez Valisi Hüseyin Çapkın, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet A

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ölenlerin 9'u da Türk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement