Ömer Faruk Öz Sütlüce Üzümlü Köyü - Son Dakika
Güncel

Ömer Faruk Öz Sütlüce Üzümlü Köyü

Ömer Faruk Öz Sütlüce Üzümlü Köyü

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Ömer Faruk Öz, Şanal Tosun ve Malatya Ak Parti Teşkilatı üyeleri. 12 Haziran Genel Seçimleri çalışmalarını köy gezileriyle sürdürüyorlar.

16.05.2011 10:02

Malatya Milletvekili Adayı Öz, Şanal Tosun ve beraberindeki AK Parti İl ve İlçe Teşkilatı üyeleri ile birlikte Malatya Merkez Sütlüce, Üzümlü, Yapraklı Pınar, Uluköy ve en son olarak Gülüm Uşağı Köylerini ziyaret etti.

Öz, Malatya Merkez Sütlüce köyündeki İlköğretim Okulu Öğretmen ve öğrenci velilerinin organize ettiği kermese katıldı. Okulun bazı masraflarını karşılamak için yapılan Kermese katılan Öz ve beraberindeki Parti yetkilileri, Kermese katkı amaçlı alış veriş yaparak aldıkları ürünleri köydeki öğrencilere hediye ederek Kermese katkı sundular.

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Ömer Faruk Öz ve Parti yetkilileri sırasıyla Üzümlü, Yapraklı Pınar, Uluköy ve Gülüm Uşağı Köylerini ziyaret ederek köy muhtarları ve köy halkıyla bir araya gelerek köyün ve köylülerin sorunlarını dinlediler. Milletvekili Öz'e yoğun ilgi ve sevgi gösteren köy halkı, Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Ziyaretler esnasında konuşan köylüler , ,AK Parti İktidara geldiği günden bu yana birçok hizmetlerin köylerine geldiğini özellikle köy yollarının çok kısa zamanda iyileştirildiğini, çiftçinin dondan kaynaklanan zararlarının devlet tarafından karşılandığını söylediler. Köylüler en büyük sorunlarının sulama sorunu olduğunu belirterek Beypınarı Çayı üzerine bir sulama göleti yapılmasını istediklerini, gölet hakkında bir çalışma yapıldığını ancak sonucun ne olduğunu kendilerinin bilmediklerini belirterek, Ömer Faruk Öz'den bu konu hakkında çözüm üretmesini talep ettiler.

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Ömer Faruk Öz daha sonra Beypınarı Göleti hakkında bir açıklama yaparak, DSİ bölge müdürlüğünün Beypınarı göleti ile ilgili olarak bölgede Debi ölçümlerinin devam ettiğini, yapılan bu ölçümlerin 4 yıllık süre baz alınarak tamamlanacağını, bu ölçüm çalışmaları sonrasında gölet yapımına karar verileceğini belirtti.

Devlet Su İşleri ( DSİ ) bölge müdürlüğü yetkilileriyle görüşen Malatya Milletvekili Adayı Ömer Faruk Öz, yapılan görüşme sonrasında şuan için bölgede yapılan su rejimi ve debisinin normal seviyede olduğunu fakat Debi ölçümlerin devam ettiği bilgisini verdi.

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Ömer Faruk Öz, AK Parti Hükümetinin kırsal altyapıyı geliştirmek ve kalkınmayı sağlamak amacıyla KÖYDES Projesi'ni hayata geçirmiştir. Bu proje ile Cumhuriyet tarihimizin en büyük kırsal altyapı hamlesi olarak başlatılmıştır.

KÖYDES ve BELDES projeleri kapsamında köylerimizde ve beldelerimize içme suyu, yol ve benzeri temel ihtiyaçların karşılanması için çalışmalar yapılmıştır. Bu kapsamda Cumhuriyet tarihin de ilk defa, KÖYDES Projesi 2005–2010 yıllarında BELDES Projesi 2007–2008 yıllarında uygulamaya koyulmuş ve bu projeler kapsamında yaklaşık 8 Milyar TL kaynak aktarılarak köylerimizin, beldelerimizin su ve yol sorunları büyük oranda çözülmüştür. Bu kapsamda kırsal kalkınmada 2023 hedeflerimiz arasında Köylerde yol, su, eğitim, sağlık, enerji, haberleşme gibi temel altyapı tamamlanacaktır dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ömer Faruk Öz Sütlüce Üzümlü Köyü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement