Omü Tıp Fakültesi'nin Onurlu Günü - Son Dakika
Güncel

Omü Tıp Fakültesi'nin Onurlu Günü

Omü Tıp Fakültesi\'nin Onurlu Günü

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.A.Haydar Şahinoğlu'na, Gürcistan Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi (TSMU) tarafından "Onursal Doktora" unvanı verildi.

04.06.2012 13:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Haydar Şahinoğlu'na, Gürcistan Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi (TSMU) tarafından "Onursal Doktora" unvanı verildi.

OMÜ Tıp Fakültesi'nin Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi'nin eğitimine sağladığı katkı ve desteklerden dolayı Dekan Prof. Dr. A. Haydar Şahinoğlu, Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi Senatosu'nun 28 Mayıs 2012 tarihinde oybirliği ile aldığı karar ile "Onursal Doktora" unvanına layık görüldü.

Doktora takdim töreninde konuşan Gürcü Rektör Prof. Zurab Vadachkoria, OMÜ Tıp Fakültesi'nin kendi öğrencileri tarafından 'en çok sevilen yurt dışı tıp fakültesi' olduğunu, bunu sağladıkları için başta Prof. Dr. Şahinoğlu olmak üzere birlikteliği sağlayan TSMU Uluslararası İlişkiler Departman Başkanı Prof. IaAvaliani ve OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ömer Tontuş'a ayrı ayrı teşekkür etti. Diploma takdimi sonrası konuşma yapan Prof. Dr. Şahinoğlu, iki ülke arasındaki birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparken, ilişkilerin daha da gelişmesi yönünde yol haritası çizdi.

Toplantıya katılan Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği nezdindeki Eğitim Ataşesi İsmail Yıldız, gelinen noktanın önemine değindi. Törene katılanlar arasında International BlackseaUniversitesi Rektör Yardımcısı ve Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakashvili'nin annesi Giuli Alasania ve IBSU Rektörü Ercan Tunç, bu ve benzeri çalışmaların iki ülke ilişkilerine sağladığı katkıya dikkat çektiler. OMU Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Bağırıcı ise eğitsel faaliyetlerin ortak müfredat yapılarak birlikte yürütülmesi konusunda çalışmaların başlamasının önemini vurguladı.

Rektör Prof. Zurab Vadachkoria tarafından davetliler onuruna verilen yemek sonrasında yapılan görüşmeler ile 2012 yaz döneminde 67 Gürcü öğrenci ve asistanın OMÜ'de eğitim almaları konusunda ortak görüşe varıldı. Ayrıca törene Türkiye'den katılan Prof. Dr. Bünyamin Şahin (anatomi), Prof. Dr. Erdal Ağar (fizyoloji), Yrd. Doç. Dr. Srkan Yüksel (kardiyoloji) ve Yrd. Doç. Dr. Esra Yüksel (dermatoloji) bir haftalık süreçte Gürcü öğrenci ve asistanların eğitimlerine katkı sağlamak üzere ilgili üniversitede eğitim faaliyetlerine başladılar. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Omü Tıp Fakültesi'nin Onurlu Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement